View Single Post
Staro 20.05.2013., 15:26   #766
Silvestrus
Registered User

Silvestrus's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Švicarska ima oko 8% PDV ako se ne varam. To je već dosta velika razlika. Ali da ne odemo u off topic, držimo se mi naših gtx 660 ovdje.

Evo već par tjedana se Gigabyte GTX 660 OC nalazi kod mene i par stvari koje će možda nekima značiti ukoliko odaberu ovu karticu.

Overclocking potencijal je loš što se tiče ove kartice. Znam da već dolazi sa lagano povišenim taktovima, ali sam čisto iz znatiželje pokušao još malo podići GPU takt. Sve iznad nekih 20MHz je rezultiralo rušenjem drivera.

Što se buke tiče, u idle je nečujna što je već par puta bilo spomenuto. Kad se kartica optereti, postaje čujna. Ništa strašno, ali ima nekakav čudan visoki zvuk. Kad se pogledaju temperature, vidiim da se rijetko kad penje iznad 60C tijekom igranja. Znači, išli su na hladniju opciju umjesto tiše opcije. Vjerojatno se ovo može riješiti sa custom profilom u nekom od tweaking programa.

Sa performansama sam zadovoljan, i čak ugodno iznenađen. Zadnjih dvije godine sam uglavnom imao high end kartice (gtx580, 7970, gtx680), pa sam mislio da će mainstream biti puno lošiji. Ali osim nekih novih zahtjevnih naslova koje u principu niti ne igram, sve je na svom mjestu i igrivo.
Silvestrus je offline   Reply With Quote