View Single Post
Staro 20.05.2013., 10:32   #154
Mmatija
Premium
Moj komp

Mmatija's Avatar

Datum registracije: May 2007
@Lewis: Nemoj se ljutiti, ali ti se samo razbacuješ s UPS-ima i vrijednostima, ali ono što te Iggy pita i po čemu bi mogli izračunati točno koje snage UPS uređaj bi tebi trebao, nisi rekao.

On-line UPS je UPS za ozbiljniju upotrebu. Ne mora on koštati 10k kuna, pa da bi ga proglasio "ozbiljnim".

Zaštita od podnapona i prenapona kod Line interactive UPS-a... Pogledaj u detaljima uređaja, koji raspon "propušta", bez da prebacuje na bateriju.
Ako je neki kvalitetniji, to se čak može i podešavati, tj smanjiti taj raspon.

On-line UPS ti taj raspon gleda na drugačiji način. Ulazni raspon, pri kojem neće prebacivati na bateriju, jer vrijednost koju on može "ispeglati" da na izlazu dobiješ čisti sinus, bez nekih variranja.

Prema ovih 1200W 80% tereta i 15 min autonomije koje si spominjao, to je teško da ćeš naći UPS od 2000VA .
Inaće izbjegavam navoditi vrijednosti u VA, jer proizvođači znaju ne napisati sve informacije (npr. Napiše ti 2000VA, a stvarni teret koji možeš spojiti je 1000W, jer ima loš faktor snage "PF").
Što je veći PF, to je UPS kvalitetniji (imaš manje gubitaka).

Za ovaj C-Lion, probaj naći tablicu autonomije po opterećenju, pa ćeš vidjeti koliku autonomiju možeš očekivati. Ali mislim da ti se kreće njegdje ovako...

Za 3kVA (2700W) - line interactive

Teret.......Opterećenje....Autonomija
1080W........ 40%............00:17:04
1350W........ 50%........... 00:13:58
2700W....... 100%.......... 00:05:07

Tako je barem prema UPS-ovima s kojima ja radim (Line-interactive).
Mmatija je offline   Reply With Quote