View Single Post
Staro 19.05.2013., 11:40   #1540
Nybelung
Guest

Jednostavno nije istina da je za igre FX8320 bolji od oba i5 "K" procesora. Ima igara koje "nije briga" i daju jednak framerate sa svakim modernim 4C procesorom. Ali koliko ja znam ne postoji nijedna popularna igra u kojoj će bilo koji FX nadjačati bilo koji i5 procesor. Obrnuto već ima par primjera.

Ne vidim razlog zbog kojeg bi netko tko već nema AM3 ploču i dobar hladnjak kupovao FX procesore za gaming, osim iz inata. Za novi hladnjak treba izdvojiti najmanje 200, a za dobru ploču najmanje 800 kuna. I što se dobije? Dobiju se gaming performanse jednog i5 3350P procesora koji veselo kucka na duplo jeftinijoj ploči, a u isto vrijeme proizvodi duplo manje topline i troši duplo manje el. energije. U loadu zna biti i preko 100W razlike, nije to malo... A s overklokiranjem potrošnja FX-ova debelo prelazi granice nadrealnog.

DragonSlayer zapravo ima samo dva izbora. Jedan je uzeti i5 3750k, a ako mu je taj preskup onda se javiti na pdf "Konfiguracije" sa svojim budžetom i ekipa će mu pokušat izvući najbolje za tu lovu. A siguran sam da to neće biti neki FX.
  Reply With Quote