Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.05.2013., 16:57   #6022
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ma dizelaši već duže vremena imaju dvomasene zamašnjake, a sad i drugi noviji auti po defaultu... Najobičnije smeće, na niti jednom autu ne mogu izdržati više od 120-150kkm u vrh glave. Još ako je netko neznalica pa ignorira da je "prolupao" i onda protuče leteće ležajeve radilice, eto veselja. Oni koji žele uštedjeti, naprave konverziju na obični zamašnjak, jedino šta se dobije nešto više vibracija.

Ja pred dva mjeseca prodao passata starog 11 godina, 290 000 km, prvo kvačilo sam skinuo na 250 000, zamašnjak nije imao niti 1 mm lufta.

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ako misliš na EGR imam ja iskustva, ali na renault 1.5 dci. Kod mene se prvo palila lampica, onda je počeo biti nemiran u leru i slabo potezati ponekad, naročito hladan. Krećeš, a do 2k rpm mrtav auto, onda bi naglo povukao uz oblak crnog dima ili čađe
Ostane otvoren i onda je problem u leru jer ga guše ispušni plinovi na usisu.
Čišćen je 2 puta (jednom ja, drugi put u servisu) i svaki put bi se ponovila situacija, nakon toga sam ga odštekao na neko vrijeme, lampica upaljena, auto išao dobro. Kad su u servisu konstatirali da je riknuo do kraja i da je novi 1500 kn, onda sam ga "začepio" na način da sam ga zarotirao malo i sad je mir već xx kkm, auto je sad na 175k i ide relativno dobro, lampica svijetli, ali ko ju je*e. Prouči malo za tvoj auto da li možeš to zatvoriti, svakako je preporuka. Još ako možeš i usisnu granu do kraja očistiti bilo bi super. Navodno (nije provjereno) na nekim autima komp skuži da je začepljen, izgleda da mjeri promjenu tlaka na usisu kad otvara EGR i pali lampicu ako nije sve kako očekuje
Možeš ga softverski isključiti, javi se nekom tko je malo vičniji dijagnostici.
Stariji motori nisu prepoznavali isključenje pa si npr. na starije tdi motore mogao samo staviti komadić lima i stvar riješena.
Juan je offline   Reply With Quote