Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.05.2013., 10:53   #6018
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ma dizelaši već duže vremena imaju dvomasene zamašnjake, a sad i drugi noviji auti po defaultu... Najobičnije smeće, na niti jednom autu ne mogu izdržati više od 120-150kkm u vrh glave. Još ako je netko neznalica pa ignorira da je "prolupao" i onda protuče leteće ležajeve radilice, eto veselja. Oni koji žele uštedjeti, naprave konverziju na obični zamašnjak, jedino šta se dobije nešto više vibracija.
Imam nekih problema sa ovim, jedan majstor kaže da je zamašnjak, drugi kaže da je sve uredu, pa sam ispod napisao kakva je situacija, pa ako može savjet.
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Tucka na leru koliko ja znan, osjeti se ne uvik, ali uglavnom na leru.
Zar ne bi trebalo kuckati tj. udarati pri samom polasku, pri samom puštanju kvačila? Kod jednog automobila u obitelji su takvi simptomi, vibrira pri polasku, ono praktički osjetiš da trese, a primjetio sam možda do 4. brzine, znači dok još auto ima poprilično momenta kada se dodaje gas i oduzima kao jedva se osjeti neko lupanje, mislim da pri samom oduzimanju gasa. Korpa lamele je mijenjana pri nekih 20-30 tisuća, mjenjač je nastradao prije nekih 15 tisuća i zamijenjen je polovnim, a sad da li je moguće da je zamašnjak "pojeo" mjenjač, to ne znam, možda netko sa više znanja može moje sumnje potvrditi. Netko je na ovoj temi spominjao nepravilno šaltanje, e ovo auto se vozi tako, pola vremena provede u trećoj brzini, a meni dođe muka i hoću da iskočim iz auta od silnog mučenja automobila.

Inače je stanje bilo isto i sa starim mjenjačem, ali kako je ovaj mlađi, navodno skinut sa auta koje je prešlo 30k šaltanje je puno bolje, samo i dalje ostaje gore navedeni problem. Riječ je o Peugeot 307 1.6 HDi, 110ks, 200 000 pređenih 2006. godina.

Drugi problem, isto Peugeot, samo je ovaj 207 1.4 HDi, 68ks, 158 000 pređenih, 2007 godina.

Problem se pojavio prije možda godinu i pol, ali kako vrijeme prolazi sve je gore. Naime kada radi auto na leru ne radi ravnomjerno i posebno ljeti dobije se osjećaj da će se skoro pa ugasiti, pa tako većinu vremena mi noga provodi na gasu da se motor ne bi vrtio na 800 okretaja i oscilirao 50 gore dolje, nego držim na 900-950. Par ljudi je savjetovalo "propuhivanje", to pomogne kratko, ali par gašenja i paljenja i opet isto, a inače mi je ta metoda onako ne baš.

Nedavno u posjeti majstoru koji ga je spajao na dijagnostiku, iskopčao je EGR ventil i onda je auto sasvim normalno radilo, dok je prije toga po običaju cukalo. Kaže on da je EGR ventil u pitanju, da se može probati očistiti, ako ne uspije ne gine mi novi.

Vidim da se dosta ljudi po netu bavilo čišćenjem EGR-a, usisne grane i eventualno turbine, a pošto automobil će okrenuti 160 000 uskoro vjerujem da je i to potrebno.
Kolege, ima li tko iskustva sa navedenim problemom te što mi je raditi?
tOta je offline   Reply With Quote