View Single Post
Staro 14.05.2013., 23:21   #1836
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Ne, nego Bruiser Nida

Ne čini Ez neuhvatljivim taj Blue build, nego samo Iceborn Gauntlet, nemojte to miješat.
Ja i dalje tvrdim da je mix standradnog builda i blue builda bolja solucija, nego čisti blue build. Starta se BT, pa nakon toga Tear i onda Iceborn, nakon toga LW. Time se ne gubi early game moć Eza i ulazak u mid game fazu je puno lakši. Za cipele se uzme Ionian boots, a zadnji item ovisno o situaciji, ili ofenzivni neki, ili defenzivni. Zašto biti skoro nitko i ništa do tamo negdje 20-25 minute, kada na ovaj način možete raditi pošten damage cijelo vrijeme?
Što se Spirita tiče, dobar je item ukoliko se prije upola kompletiranog builda uspije igra svesti na izbjegavanje team fightova ili nekih iznenadnih sukoba, jer tom itemizacijom (Spirit->Tear (kasnije Muramana) -> IG) nema šanse da možete imat približno isti damage output kao netko sa BT i PD ili IE i PD.
Fora je u tome što itemi iz Blue builda ne koštaju niti približno poput full ietm builda za ijednog drgog ADC-a, a nijedan drugi ADC ne dobiva takvu snagu, za tako malo golda.

Ajmo recimo usporedbe radi:

Ezreal 6 item build:

BOTRK - 3200 g
Last Whisper - 2300 g
Manamune - 2100 g
Iionian Boots - 1000 g
Spirit of the Elder Lizard - 2000 g
IceBorn Gauntlet - 3250

Suma: 13 850 g

Bilo koji drugi ADC (više manje standard build):

Infinity Edge - 3800 g
BloodThirster - 3200 g
Phantom Dancer - 2800 g
Last Whsper - 2300 g
Berserker Boots - 900 g
Guardian Angel - 2600 g

Suma: 15 600 g

Imaš razliku od dobrih 2000 golda, dakle ezreal prije stignel do tog famoznog "six item build" faze, a doslovno niti jedan ADC nema niti blizu njegovu mobilnost i mogućnost beskonačnog kiteanja.

Recimo BloodThirster je nepotreban, jer imaš za isti gold BOTRK koji daje za Ezreala bolje statse, lik ne treba neki poseban Attack speed, a Infinity Edge uzme valjda iz sprdnje.

Uglavnom ovo mi se čini kao ogroman power spike za Ezreala, jer i prije ovog builda je Ezreal imao dostupan Iceborn Gauntlet, ali mi nikada nije stavrao tolike probleme, jer dodatni kite mu daje prokleti BOTRK, a CDR sa tim itemima mu dovede E (arcane shift) na nekih jadnih 6 sekundi.
HAL je offline   Reply With Quote