biciklu je mjesto na cesti kada nema biciklističke trake i/ili staze. toga ima- dakle ima mjesta za voziti bicikl !
ako si zaslužio vozačku dozvolu znaš gdje se njime sve možeš voziti, tj. ne smiješ i kako se odnosiš prema biciklistu tj. drugim sudionicima u cestovnom prometu.
ok, oni bicilisti koji nisu položili ništa su problem jer ne znaju svoja prava tj. ono što smiju/ ne smiju. tu stupa odgoj i kultura, nepisani zakon sigurnosti na cestama ! pažnja, povlačenje/ pasivnost, ne ulaženje u rizične situacije itd itd.
jako dobro poznajem ljubljanu, ali poznajem grčku i atenu ili rim recimo. svrati tamo ! ljudi se snalaze. prvo je došao auto (ok, kočije i sranja), pa su se onda počele raditi suvremene ceste. tako je i sa biciklovima, još nema dva milijuna registriranih bicikala koliko ima auta u zg- sigurno, pa se možemo krpati po "makadamu".

čeka nas evolucija. mi (biciklisti u hr) smo još sitni !
poznajem i hvaljeni amsterdam... to treba zagrebu ! nasilni bum ! da su ceste zatrpane biciklistima i da se osobe na položajima moraju pobrinuti za sigurnu infrastrukturu i toliku količinu bicikala na cestama, kao što se sada brinu za aute i slične.
mogu pisati danima ako treba. bilo je uzaludno razjašnjavati i prepirati se na DB-u, imam osjećaj da je i tu tako. vremena za pivu imam uvijek i rado ću nekome (koga zanima) iznijeti svoje znanje, iskustvo i osobno mišljenje. do tada... nemam snage za borbu sa vjetrenjačama.

nhf