Daklem to je to... kupio sam si smartphone
Kupio sam ga na totalni blef, nema još recenzija na netu za njega, samo par bugarskih yubito previewa.
Uglavnom izbor je pao na
Multiphone 4322 DUO
Moja prva dvojba je bila veličina ekrana, 4" ili 4.3" (model sa 4.5" sam nakon kraće analize odbacio iz razmatranja. Naime postoji novi model 4055 koji ima ekran od 4" ali i bateriju od 2500mAh, za razliku od mojeg odabranog 4.3" koji ima bateriju od 1500 mAh. Uglavnom odabrao sam veći ekran, nekima će ovaj sa jačom baterijom vjeroajtno biti bolji izbor. Inače oba modela imaju običan TFT LCD, dakle nemaju IPS matricu. Inače imam Prestigiov tablet od 7" sa IPS matricom, mislim da nije tu neka prevelika razlika. Model sa 4.5" sam odbacio jer ima praktično 16:9 omjer ekrana što mi se nije svidjelo.
Sa modelom 4322 dobije se i kožni etui kojega definitivno treba razraditi, šteta što nema trakicu za izvlačenje mobitela, ali ima izbušene rupice na mjestu zvučnika tako da bi se zvonjava trebala čuti i dok je mob u etuiju. Na prijašnjim modelima su neki ljudi sami rezali rupe.
Sve podatke imate na gore priloženom linku. Ukratko, dual core, 512 Mb, nekome je važan predinstalirani JB
Ubacio sam svoju Tele2 karticu sa SMART tarifom u slot SIM1 i sve je proradilo od prve. Isprobao sam mobilni internet i gmail mi se odmah ažurirao sa mailovima. Nakon toga sam ispijajući kavu u kafići usprobao i WiFi također bez problema.
Da li ima gorilla glass? Neznam.
Punjač daje "samo" 550mA pa punjenje od nule po proizvođaču može potrajati i 3.5h. Imam doma neki Belkin od 700mA pa možda budem koristio njega za brže punjenje.
Malo me razočarala kamera od 8 Mpix. Nadao sam se da će snimati video 720p ali čini mi se da nije tako. Na najboljim postavkama snimak je 4:3
Chrome browser mi na ovom androidu ne radi. Jednostavno se sruši. Skype, viber,FB, Gmail.... rade bez problema.
Jutros sam ga iskopčao sa punjača pa ću sada vidjeti koliko će trajati baterija sa normalnim korištenjem.
Eto....