Tema: IDE kanali
View Single Post
Staro 22.02.2002., 15:09   #39
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by numa

DVD je odlican kad vec pitas ;-). Jedini uredjaj (mehanicke prirode) za koji sam ja cuo da radi iznad svojih specifikacija. DVD je deklariran na 16x/40x a prema testovima se ponasa kao 16x/43x. Nemres vjerovat.
No, ono na sto ja ciljam je to da mi se cini logicnim da kontroler moze podnijeti nesto preko 2 puta maksimalni prijenos uredjaja spojenog na njega (zato sto mozes spojiti 2 dvd-a). Dakle u ovom slucaju 2*20=40mb/s. Dakle ATA66 zvuci logicno.
Naravno u zivotu nisam dosao do takvog opterecenja ali to mi je logicna teoretska gornja granica.

Moram priznati da me je RAK-ovo objasnjenje iznenadilo (mozda je bolje reci prosvjetlilo).
Super, sad znam sta cu kupit sljedeci put.. uglavnom NE Hitachi, jer ne cita bas dobro, niti brzo.. Sad, kad mi je svaki od uredjaja na svom kanalu, jos uvijek ne moze hranit Plextora 12x. Audio extrakta do 10x, a ni raw data bas puno brze ne ide.

Sve je ok, jedino ne kuzim otkud ti tih 20MB/s i jos jedno, a to je da na jednom IDE kanalu moze radit samo po jedan uredjaj istovremeno (master ili slave, nikako oba odjednom, tako da je propusnost na sabirnici rezervirana samo za jedan uredjaj odjednom, dakle nije kumulativna, kao kod recimo, SCSI-ja )

RAK vlada

Sh.
shimpa je offline   Reply With Quote