Citiraj:
Autor Jole911
Svatko ima svoje vidjenje fotografije ,nema smisla onda kupit neki fotoaparat od 20-30 tisuca kuna ako ćeš obradit sliku u Photoshopu ,jer je činjenica da od najlošije slike se moze napravit vrhunska slika sa raznim programima,,,
Nisam profesionalac ali to je moje vidjenje i smisao slikanja,da uslikaš nešto onako kakvo i je uživo ,Čim se to obrađuje već to nije ta fotografija,
|
Malo ćeš promjeniti mišljenje kad stekneš više iskustva

U aparatu imaš razne opcije za podešavanje, ako slikaš u JPEGu, to je sve obrada koja se onda aplicira na sliku. Ako slikaš u RAW formatu onda sve to možeš sam napraviti.
Pa ti imaš neki kompakt koji sam radi 99% stvari, ako si zahtjevniji korisnik to ti je loše jer ne možeš utjecati na konačni rezultat nego ovisiš o hirovima i logici aparata.
Kako to može biti dobro?
Ista stvar je i sa obradom, zašto bi bio zadovoljan izgledom slike koja izađe iz aparata?
Što je aparat skuplji i sposobniji to je obrada važnija da bi iskoristio njegov maksimum.
Baš je suprono od onog što kažeš - kod low end kompakata i mobitela koji slikaju u JPEGu, obrade ne pomažu puno.