nexus 7, asus ili samsung sa 3g ili pak nešto slabiji modeli od prestigia. mislim da u svim dimenzijama ekrana postoje inačice sa 3g modulom. 10" i 8" sigurno, ali za 9 i 7 nisam potpuno siguran. ili pak od kineza, čipotekin pipo m2 3g model.
no, u svemu tome je problem što su svi ovi modeli iznad 1700kn.
tako da ćeš trebati ili gledati nešto polovno ili neki od modela koji podržavaju vanjski 3g stick. kod "brendiranih" modela taj podatak se često ne navodi, no ovi mid/low range svi navode. no, opet nemaš neki preveliki izbor - prestigio ili 8" pipo. s time da bih ja možda čak prije išao na pipa s2 nego na prestigia. ali, to je moje mišljenje.... još imaš ove nove acere, archose, go-clever, myaudio.... ili čak ovaj meanit 91 iz linksa. u stvari, po malo postaje problem nešto preporučiti jer je tolika proizvodnja novih modela, razlike su minimalne, svakom fali "ono nešto"....
gps - skupi modeli da, jeftiniji u pravilu ne.
interna memorija se ionako kreće od 4-16 ili čak 32gb, no sve se to da nadoknaditi sa sd karticom od 100kn. prebacivanje na karticu - ovisno o modelu i romu, nešto ide bez problema, nešto zahtijeva root. a i tu ima nekih "caka" što se može, što ne bi trebalo a što ne smije micati. ali to je već neka druga priča.
5-6 sati teško da će u cugu izdržati. pa da je ne znam kakva baterija. tako da bih ja taj zahtjev jednsotavno riješio auto punjačem. ako pretpostavimo da si ovo "na putu" mislio dok su/ste u autu.
trzanje - eh.... nema pravila. no, sa više memorije i jačim procesorom manja je vjerojatnost da će nešto trzati. za igre ovisi o optimizaciji a za surfanje opet o optimizaciji weba, na što se ne može pretjerano utjecati.
tako da ne uzimaš modele koji nemaju 1gb rama. za procesor čak i nije toliko bitno da li je 1/2/4 jezgre, no, dvije bi ipak bile poželjne, a 4 je overkill za "čitanje i surfanje".
no, memorija, ispod 1gb - ne uzimati.
što se pak OS-a tiče, manje više su svi na 4.0, a razlike između 4.0 i 4.1 i nema baš, a 4.2 je ionako još uvijek na poznatijim modelima, pa ga ne treba očekivati na mid/low modelima.