Citiraj:
Autor Drug Brko
Nebih znao, nisam vidio taj Huawei G300. Jel njih ima uopće ispod soma kuna?
|
Evo da ja napisem svoj osvrt na ovaj mob. Imam ga nekih 2 tjedna, mobitel ima dvije godine garancije. Izgled i dizajin su odlicni, ni prelagan ni pretezak, bas su tezinu pogodili super. Nema nikavog kvrckanja, klapanja plastike, guljenja boje itd.
Od provog dana na njemu screenprotector ( iako ima Gorilla glass ) i gel maska ( volim cuvati sve stvari, pogotovo mob ).
Dosao mi je sa 2.3 Gingerbread-om. Odmah ( tj nakon dan dva ) update-tao sam ga na official 4.0.4 ICS. Na ICS-u radi kao svicarski sat, nema lagga niti ikakvih crash-ova aplikacija. Za to se brine 1Ghz CPU i 512mb RAM-a. Ima 4 GB (2.5 GB user available).Nakon dva tjedna druzenja i nakrcanih app na njemu mob radi fluidno i brzo.
Koristim Operu mobile za surfanje i kad otvorim 5-6 tabova mobitel ne lagga ( preko 10ak nisam otvarao jer nemam potrebe ), vecinom su dva otvorena ( Fejs i PCekspert naravno

). Ono sto me iznenadilo je IPS LCD ekran od 4.0 inch-a reze 480 x 800 pixels (~233 ppi pixel density). Slika je zbilja sjajna i tu nemam primjedbe.
Najvise me odusevila kamera ( sto uopce nisam ocekivao

) koja ima 5 mp, 2592х1944 pixels, autofocus te LED flash. Radi stvarno odlicne slike za mob od 1000kn. Nisam mogao vjerovat da su macro slike tako odlicne!
Primjer
Macro slike:
1,
2,
3
Slike po danu:
1 i
2
Nakon svih iznenadenja sljedi ono meni najdraze a to je - baterija! 1500mAh. 3G je skoro uvijek upaljen radi fb messenger-a
Tu je jos oko 2h razgovora ( i manje ), 40ak SMS-ova, pola sata do sat igrice ( kad mi je dosadno ) te je screen brightness uvijek na max. Dakle izdrzi jedan dan bez problema sa svim ovim gore nabrojanim i navecer bude na respektabilnih 50-55%. To je dovoljno da mob izdrzi i sljedeci dan bez punjena ( uz ipak nesto manje koristenje i mrcvarenja ).
Zvucnik je ok, po meni mrvicu preslab no nikad ne slusam muziku na mobu tako da mi to nije vazno
Jedini minus po meni je to sto nema fizicke tipke za kameru sa strane
Zakljucak:
Igrao sam se sa S3, S3 mini, S4, Iphone 5 i slicnim i to su zvijeri od mobitela ali i kostaju. To su daleko mocniji i brzi uredaji ali za one s dubljim dzepom. Huawei G300 se nemoze niti usporedit s njima ali nudi sjajne karakteristike za ovako mali budget. Da je HTC ili Samsung ime gore bio bi skuplji dosta
I sto onda odabrat do 1k?
Igrao sam se sa ZTE Blade III ( Vip me komplet - 999kn ) od kolege sa faxa i mob je stvarno ok ali nema bljeskalicu, IPS ekran ni gorilla glass. Po netu citam da kamera nije bajna i da lagga nakon nekog vremena.
Takoder sam provao Xperiu Miro ( 1000kn bonbon ) ali "samo" 800Mhz cpu, nema bljeskalicu i "samo" 3.5 Inch-a ekran.
LG Optimus L7 ( bonbon 1250kn ) - odbilo me to sto ICS na njemu ima buggova, neke aplikacije se nedaju instalirat - gledao recenziju. ( navodno je to rijeseno sa official update-om na Jelly Bean ).
I uzeo sam G300 i nisam falio. Trazio san pristojnu zamjenu sa skromnim budgetom za moju Xperiu X8 ali ovaj mob je nadmasio sva moja ocekivanja, doslovno je Space Shuttle naspram X8

Usporedbe radi frend ima Iphone 4 i na Hill Climb-u ( igrici ) ponekad mrvicu zalagga na sec, te kad mu dode por na what's app ( posebno ako se dopisiva sa vise ljudi ). Na G300 radi sve kao po loju. Da se razumjemo ne blatim ja Iphone
Na njuskalu G300 ide za 800kn polovan
Ako tko ima pitanje, slobodno neka pita
QuidZz