Evo kako se nitko nije javljo sa iskustvima, odlučio sam riskirati i kupio ga jučer - pa se opekao na vlastitoj koži....
Evo i zašto:
1) Prisutan osjetan lag na telefonu - dosta izražen…
2) Bljeskalica (nocno snimanje aparatom) – neupotrebljiva
3) Telefon se vec nekoliko puta zblesirao i bacio me na meni za unošenje pina Sim kartice
4) Zvuk kod razgovora, podnošljiv ali po meni tih
5) Zvučnik – zvonjava, poruke, itd se slabo čuju iako max pojačano…
6) Dual sim – nisam testirao
7) Trajanje baterije – od sinoc oko 11 do danas oko 12 h – preko noći bio uključen airplaine mod, nekih 10ak razgovora i 50ak sms poruka… wifi radio kojih 3 sata
8) GPS – radi, pronalazi me na karti
Poslao ja jedan mail i na Gigabyte pa evo i njihovog odgovora:
*******************************************************************************************************************
Thanks for your mail.
We are sorry that the hardware of GSmart Rio R1 is fixed. All user response such as small RAM space cause the system lag has been forward to relevant parties for reference in future product development.
As for the platform, GSmart Rio R1 is sold with Androd 4.0, we currently have no plan to upgrade the device to Android 4.1 and / or versions above. Nevertheless, we will forward your needs to relevant parties for reference as well.
Should you still have any questions, please do not hesitate to contact us again. We look forward to being of your service.
********************************************************************************************************************
Znači svjesni su problema, ali što je tu je - telefon je hardverski ograničen i nikakav fix ili update to neće riješiti... Nemaju namjeru raditi upgrade na Jelly Bean.
Telefon vraćam i tražim drugi...
Moja isprika i Marku_mk - čini mi se da ću tražiti 4.3" ili 4.5" ekran, jer ovo ipak malešno