Citiraj:
Autor Gabre
mar, sto ti preporucas onda od kompakta, ono sto je meni uvjet je jako dobro video snimanje i slikanje djeteta/djece
edit: dodatno, čak mi je video presudniji, jer vjerujem da su po pitanju fotografije svi oni dobri, i stvar ej objektiva, ali me video mogućnosti zanimaju najviše.
|
Sony RX100 je vrhunski, ali i košta
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Sorry, ali nemreš uspoređivati DSLR i Mirrorless alternative pa makar koristile identični senzor. To je super stvar koja odgovara na ono pitanje "Ja bi htjela super fotić, ali da nije onaj veliki i komplicirani". Iako onda i (bar dvije frendice) na kraju uzmu taj veliki i komplicirani i poslije mi zahvaljuju jer su skužile fotić u roku 2 tjedna (žene), a mirrorless alternative su bezobrazno skupe.
|
Ček, pa DSLR i mirroless imaju istu količinu kontrola i mogućnosti (naravno ovisno o modelu koji se odabere) tako da ne kužim tvoju poantu.
Viruj mi, proša sam puno aparata i bilo kome tko kupuje aparat preporučam neki mirroless model, uglavnom m43 jer DSLR-ovi ako ne kupuješ full frame ili imaš neku specifičnu potrebu tipa da kupuješ 500mm f4 objektiv za slikavati ptičice nema smisla danas.
Ako se uzima za slikavanje radi gušta, sa mirrorlessom dobiješ istu stvar koja je u nekim bitnim stvarima tipa autofokus i čišćenje senzora puno bolja, a kad dodaš nekoliko objektiva razlika u težini i gabaritima je ogromna, 3-4x manje u gabarita u korist m43.