Tema: Dell U2412M
View Single Post
Staro 09.05.2013., 07:58   #519
rock00
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor josip.maslac Pregled postova
Pozdrav,

kao odnedavni vlasnik ovog monitora (U2412M) imam upit koji me dosta muči.

Dakle kupio sam monitor prošli petak i nisam baš zadovoljan (Rev00, Feb2013).
To se odnosi na sliku tj. konkretno na boje koje su po meni "pretople/prejake".
Po meni (i kolegi) one bi trebale biti "ispranije".

Recimo siva boja kao da (malčice) vuče na smeđu/naračastu nijansu - uglavnom nije "prava" siva. Smanjio sam brightness na nekih 35/40, te sam se igrao sa RGB postavkama kao i ATI Control panel-om ali nisam uspio postići zadovoljavajući učinak - sad malo "vuče" na plavu/zelenu (a boje su, kao i uvijek "prejake").

Btw. kad brightness dignem na >50/60 onda je situacija bolja ali isto tako onda 24 incha svjetlosti blješti u moje oči...

Valja reći da je monitor došao kao zamjena vrhunskog HP LP2065 (S-IPS) pa možda očekujem puno. No svejedno imam dojam da bi trebalo biti bolje - ako ništa bar isto kao i na koleginom 23" LG IPS231P-BN.

Da li vam ovo što sam napisao zvuči normalno?

Ako ne obzirom da se (navodno) roba može vratiti u roku od 7/8 dana možda bi ga čak i vratio pa uzeo neki bolji (nije problem i skuplji) model.
Bio sam razmišljao i o modelu U2413, ali kako računalo koristim isključivo za desktop/development/internet to mi se činilo kao overkill.
Eventualno HP ZR2440W? Ili nešto treće?

Uglavnom koje je vaše mišljenje/savjet?
Hvala!

P.S: ako netko ima istu Rev00 od ove godine i zadovoljan je slikom zahvalan sam na brightness i RGB postavkama.

tako je i meni bilo...presao s crt-a na dell ... i jednostavno me ubijala bljestina.. Skinuo sam par profila..onda su mi neki pretamni,neki jos gori itd...

Ostavio sam sve na staro, stavio bridg na 45,i za par dana se navikao. Sad mi je uredu i nebi monitor za ista promjenio

Inace skroz ponoci naravno jos smanjim malo bljestinu
rock00 je offline   Reply With Quote