Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 07.05.2013., 11:43   #6748
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
@boris

@rock
tvoji zvučnici su zamišljeni upravo za gornje svrhe, zbog ogromne bas jedinice (na Visatonovoj stranici piše - „real men speakers“ ). To znači da ti treba snažno, kapacitativno pojačalo za pokrenut i kontrolirat tu membranu. Obično su iskustva sa AV receiverima u tom segmentu loša jer uglavnom imaju switching napajanja za 5+ kanala (pa se to onda kompenzira aktivnim subom).
Da se malo ubacim. Vidiš upravo ta iskustva sa AV receiverima, koji daju slab bass zvučnicima zbog nedostatka snage, je i moj problem.
U naredinh godinu dana mislim kupovati novi AV receiver koji želim da može goniti kako treba prosječan zvučnik za po doma. Dakle da se može iskorisiti puni potencijal nekog solidnog zvučnika bilo floorstandera ili bookshelf-a.

Primjetio sam da kod frenda stari AV receiver yamaha 5.1 daleko bolje svira i tjera zvučnike od današnjih AV pojačala u rangu od 3-4kkn. Doduše taj njegov je bio u višem rangu kad je bio nov (oko 8-10kkn).

Eto volio bih preporuku par AV receivera barem 5.1 koji zadovoljavaju moje želje. Ne želim ići na više sustava već želim jedan AV receiver i za film i za glazbu itd. Da ima HDMi-a dovoljno što danas sve više treba, a ostale spike wifi i sl. nije na odmet ali nije ni uvjet.
Cijena da ne ide u nebesa, nekih 5kkn bi bilo prihvatljivo.
Rotel mi je jako zanimljiv ali košta previše.
Chome je offline   Reply With Quote