Dell Precision M6600 - 17.3" Fhd, i7 2720qm, 2x4gb ddr3, M8900 (6970m) 2gb, seagate 750gb. Dodao sam svoj sammy 830 128gb unutra.
Oduštevljen sam laptopom -
Hladjenje - uzeo sam najslabiji quad (2.2ghz) jer navodno je hladjenje jako dobro i pod opterecenjem stalno radi u turbo modu. Tokom pola sata prim95 na max power consumption cpu stalno kuca izmedju 2.7 i 3.0 - temp se drzi oko 80c, uz gasenje turbo moda ne prelazi 70c. Grafa tokom 3d marka 11 nije presla 65. Fanovi su bili i u max loadu puno tisi nego na starom elitebooku 8530p. Dok se surfa/radi nesto jednostavno upali gpu fan svaki put dok ista prodje 52-3, spusti ju na 45 i ugasi se. Cpu u idle ne prelazi 43 a fan je istovremeno potpuno necujan. Jos cu jednom testirati kad nabavim cooling pad.
Grafa ko grafa - 6970m je u biti na pol puta izmedju 6850/70 desktop varijante na nesto nizim naponima i tocno tak radi.
Kvaliteta izrade - kuciste je cjelo magnezisko i aluminiskim finišom i fakat djeluje odlicno i nema nezeljenih piganja nigdje - screen hingevi djeluju jako cvrsto - cak je i maintance cover kompletno metalni. Mana je backlight keyboard - zbog ledica s donje strane nema dodatni komad pleha i ak se jako stisnu tipke na rubovima ima maalo piganje (nekih pol milimitera, ak i tolko) cisto da se moze primjetiti. U biti jednakoj razini ko i na starom 8530p.
Zvucnici nemaju bas, ali visoki i srednji su iznenadjujuce dobri i cisti (s obzirom na laptope) cak i dok se pojaca.
Ekran je za TN-ca odlican. Stvarno sam iznenadjen bojama i kontrastom i 1080p stvarno nije premalo za 17.3 - cak bih rekao da je taman.
Jos mi se svidja da skidanjem zadnjeg poklopca imate pristup svemu - 2 od 4 ram slota, oba diska, prža, msata, wwan, wlan, oba ventilatora. Ciscenje ce bit jedsnotavno
Cijena - kod nas takve mašine koštaju papreno ovaj je kupljen vani kao refurbished preko dell outlet usa. Nakon nekih 10ak minuta cijenkanja i raspravljanja o dostupnim modelima s trgovcom plačen je 1050$ cca 6200kn prema pbz tecaju. Ja sam i vise nego zadovoljan jer dolazi s 3g gare kao i novi modeli.