Jučer je izašla nova REW beta koja u ovoj verziji ima simulator za smještaj subwofera u prostoriji.
Svatko tko je ikad išao uklopiti subwoofer u sistem ...taj je svjestan kakav zadatak to zna biti. Ne mislim na stereo gdje se odluči ubaciti sub. To je dječja igra prema HT sustavima u kojima ima min 5 zvučnika te se rijetko koristi jedan subwoofer.
Kad ja krenem petljati s traženjem boljeg mjesta za subove to se svodi na malo Geddes metode , provjeravanja što kaže mikrofon za svaki sub posebno , pa u kombinacijama pa sve zajedno , pa gledanja par demo scena , petljanja po ekvilizaciji , šetanja s metrom po sobi , rasprave s dragom kako bi bilo dobro premjestiti jedan komad regala za novi test , i čeprkanja po nekim kalkulatorima za modove sobe.
Naravno , sve spomenuto ide svojim redosljedom svakog puta ali uvjek završava par sati poslje s odmaranjem u naslonjaču jer nakon nekog vremena ne znam gdje mi je glava
Ovdje se može dobiti simulacija do 4 subwoofera što se čini kako odlična polazišna točka. Znam da je CARA kvalitetnije riješenje ali ovo je puno više "user frendly" ...
btw , zašto više nitko ne stavlja svoje HT slikice ?
Uvijek mi je draže gledati naše nego strane.
Amerikanci HT uzimaju doslovno i to mora bit prava mala kino dvorana u kuči a englezi su opsjednuti s kominima. TV poviše komina a elektronika u kominu. Oni koji žive u stanu koji nema kamin , oni naravno moraju napravit "umjetni" s par ploča knaufa...