Citiraj:
Autor jurbAs
Jel ju netko moze usporediti sa corsair k90 tipkovnicom?
|
Interesantnom koincidencijom, ovo upravo pišem na Corsairu K90 koji mi se vratio na stol nakon što se G710+ vratio ustupitelju.
Dakle, Corsair je za početak jeftiniji nekih 300 kn. Za razliku od G710+, kod njega su samo QWERTY blok, strelice te numerički dio doista mehanički i iluminirani plavom bojom, dok su ostale tipke membranske (doduše, istina je da se one i drastično rjeđe koriste). Corsair K90 ima MX Red prekidače (bez taktilnog "koljena") za razliku od MX Brown na G710+.
K90 ima ravno tri puta više ― to jest osamnaest ― makro tipki. Što se programibilnosti tiče, razlike nisu naročite. Obje imaju po tri registra makroa.
Po pitanju konstrukcije, meni je za pola nanometra draža K90 zbog svoje masivne šasije od otvorenog brušenog aluminija. Ali neka ne bude zabune ― obje su tipkovnice enormno natprosječno kvalitetne konstrukcije.
Ono gdje G710+ ima prednost je iluminacija svih tipki, i to odvojeno podesiva za WASD i strelice, te ostatak. Kao što je rečeno u tekstu, WASD i strelice su kod G710+ ionako istaknute i drukčijom (sivom) bojom kapica.
A što se spomenutog layouta tiče, nažalost je i K90 koji se nađe u nas (barem ovaj koji sam ja kupio) također US varijanta.