View Single Post
Staro 02.05.2013., 17:23   #2
mbusic
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 120
Dodao sam i Juice Defender. Sve u svemu, osobno nisam za to, ali ne kažem da je loša aplikacija. Nekome možda i pomogne.

O JuiceDefenderu, sličnim battery saver aplikacijama i kada ih koristiti i zašto ne

JuiceDefender je zapravo vrlo jednostavna aplikacija u konceptu koja pogasi više manje sve što se pogasiti da, kada je zaslon isključen.
Znači u trenutku kada stisneš gumb za gašenje ekrana, JD isključi data konekciju, wifi, bluetooth, nfc.... ovisno o postavkama kako je podešen. Kada se ekran upali, sve ono što je prethodno ugašeno se ponovno upali.
Konceptno je to vrlo dobra stvar, čak je podešen i da svakih 15 minuta upali sync za mail, face ili slično.. Navodno sam čuo da stavlja aplikacije u hibernaciju i slične fore... malo sam skeptičan u vezi ovog zadnjeg, al dobro.. čak i da je tako, ništa ne mijenja...

E sad, kad je on zapravo dobar?
Ukoliko ste jedan od onih korisnika poput mene, koji dosta često štrokaju mobitel da vide koliko je sati, pogledaju jel došla poruka ili slično, JD bi mogao više odmoći u čuvanju baterije nego pomoći.
Ukoliko niste, JD može biti čak vrlo dobar, ovisno kako ga podesite. Svatko po svojim potrebama naravno.
Nekada se nudila samo jedna do 2 postavke, danas je to dosta više stvari i što podesiti, kakav režim, koliko često, limun ili naranča (hrpa stvari, i ne govorim samo o JD)...

Ovisi od korisnika do korisnika kome će uštedjeti, a kome naškodjeti. Ništa vas ne košta probati 10 dana koristiti.
Moj savjet je - gasite 3G kad vam ne treba, gasite WiFi na izlasku iz kuće, ugasite NFC, bluetooth i ostale gluposti koje ne koristite, kad vam zatrebaju lako ih upalite. I to će biti i više nego dovoljno. Gašenjem 3G-a ćete značajno uštedjeti na bateriji i bez bilo kakve dodatne aplikacije.
Slobodno isprobajte moju metodu i ovu sa JD, kladim se da će rezultati biti više manje isti, ako ne i u korist "moje" metode. Naravno, testirajte na 10 dana, a ne nakon 2 dana zaključiti

Ako mene pitate, ne koristim JD, niti nijednu od tih power saver aplikacija jer što god radio na mom S3 preko dana, baterija dočeka večer i punjač. Eventualno ako znam da je stiska, uključim power saver na mobitelu.
mbusic je offline   Reply With Quote