View Single Post
Staro 02.05.2013., 09:36   #888
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Jelly Bean Root - CWM Recovery

Evo tutorial za root Jelly Bean kako sam i obećao.

Napomena: Ne snosim nikakvu odgovornost ukoliko nešto podje po krivu i ubijete telefon

Tutorijal je preuzet sa česko sajta
Link na original stanicu:
http://androidforum.cz/pro-prestigio...-1-t41890.html

Najprije skinete fajl sa linka ispod, password za zip je NETECKO (sve su velika slova).
http://ulozto.cz/xjC6J44M/pap4500-recovery-flash-zip

Nakon što ste skinuli fajl, raspakirajte ga i kopirajte SuperSU-v1.04.zip na SD karticu.
1. Kada ste kopirali ugasite mobitel i izvadite bateriju iz uređaja.

2. Otvorite Device Manager (trebat će za ručni update drajvera za MT65XX kada se telefon spoji)

3. Spojite telefon na kompjuter i komp će poceti nesto instalirati, pričekajte da odradi svoje zatim pogledajte u Device manager i nadjite MT65XX te ručno napravite update drivera (unutar raspakiranog materijala nalaze se driveri za Win XP i Win 7 (obje verzije X86 i x64).
Ignorirajte poruku da driveri nisu digitalno potpisani.

4. Iskopčajte telefon i pokrenite Flash_Tool

5. Kada se program pokrene na desnoj strani prozora imate Scatter Loading i pronadjite gdje ste raspakirali fajl te odaberite PAP4500 Recovery CWM/MT6577_Android_scatter_emmc.txt i kliknite Open

6. Gore na meniju nadjite Download i pritisnite, kada pop up prozor se pojavi stisnite Yes

7. Vratite bateriju nazad u telefon, spojite na komp i program ce automatski krenuti instalirati recovery CWM image.

Ukoliko sve prodje ok pojavit ce se prozor sa zelenim krugom.
Ukoliko ne prodje, izvadite bateriju i ponovite korake 6 i 7

Kada je ovo obavljeno pritisnite Volume plus i Power dok se ne pojavi android robot(mozete otpustiti Volume +) i udjite u recovery mode (priitiskom na Home touch tipku).
Iz recoverija odaberite install update.zip from sd card i pronadjite SuperSU-v1.04.zip (Volume + i - sluze na navigaciju gore/dole, power tipka je za odabir)
Kada ste instalirali superusera vratite se na početni meni i odaberite reboot device.
Ponudit ce vam da ostavite CWM recovery ili da se vratite na stock recovery, to prepustam vama sto zelite.
Unutar paketa se nalazi i original recovery koji se vraca istim postupkom opisanim gore.

Eto nadam se da sam uspio objasniti, nije tesko

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

Zadnje izmijenjeno od: acer. 02.05.2013. u 09:43.
acer je offline   Reply With Quote