Evo tutorial za root Jelly Bean kako sam i obećao.
Napomena: Ne snosim nikakvu odgovornost ukoliko nešto podje po krivu i ubijete telefon
Tutorijal je preuzet sa česko sajta
Link na original stanicu:
http://androidforum.cz/pro-prestigio...-1-t41890.html
Najprije skinete fajl sa linka ispod, password za zip je NETECKO (sve su velika slova).
http://ulozto.cz/xjC6J44M/pap4500-recovery-flash-zip
Nakon što ste skinuli fajl, raspakirajte ga i kopirajte SuperSU-v1.04.zip na SD karticu.
1. Kada ste kopirali ugasite mobitel i izvadite bateriju iz uređaja.
2. Otvorite Device Manager (trebat će za ručni update drajvera za MT65XX kada se telefon spoji)
3. Spojite telefon na kompjuter i komp će poceti nesto instalirati, pričekajte da odradi svoje zatim pogledajte u Device manager i nadjite MT65XX te ručno napravite update drivera (unutar raspakiranog materijala nalaze se driveri za Win XP i Win 7 (obje verzije X86 i x64).
Ignorirajte poruku da driveri nisu digitalno potpisani.
4. Iskopčajte telefon i pokrenite Flash_Tool
5. Kada se program pokrene na desnoj strani prozora imate Scatter Loading i pronadjite gdje ste raspakirali fajl te odaberite PAP4500 Recovery CWM/MT6577_Android_scatter_emmc.txt i kliknite Open
6. Gore na meniju nadjite Download i pritisnite, kada pop up prozor se pojavi stisnite Yes
7. Vratite bateriju nazad u telefon, spojite na komp i program ce automatski krenuti instalirati recovery CWM image.
Ukoliko sve prodje ok pojavit ce se prozor sa zelenim krugom.
Ukoliko ne prodje, izvadite bateriju i ponovite korake 6 i 7
Kada je ovo obavljeno pritisnite Volume plus i Power dok se ne pojavi android robot(mozete otpustiti Volume +) i udjite u recovery mode (priitiskom na Home touch tipku).
Iz recoverija odaberite install update.zip from sd card i pronadjite SuperSU-v1.04.zip (Volume + i - sluze na navigaciju gore/dole, power tipka je za odabir)
Kada ste instalirali superusera vratite se na početni meni i odaberite reboot device.
Ponudit ce vam da ostavite CWM recovery ili da se vratite na stock recovery, to prepustam vama sto zelite.
Unutar paketa se nalazi i original recovery koji se vraca istim postupkom opisanim gore.
Eto nadam se da sam uspio objasniti, nije tesko