View Single Post
Staro 18.11.2002., 15:11   #28
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Znaći da ja nisam jedina budala koja to mora objašnjavati.

Takve samo dovedem doma i pokažem im kako izgleda komp. Pogledaj sig i vidjeti ćeš da stvar izgleda impresivno i još tome dodaj 4 mša i 2 tipkovnice. Tada se neki opamete, ali ne možeš to sa svima napraviti.

Jedinstveni je lijek za takve da im onemugućiš neke povlastice neko vrijeme i da vidiš kako se brzo reagira. Direktorici onemogući brzi internet na tjeedan dana uz obrazloženje koje niti ti nećeš razumjeti i pokaži joj da kod njene frizerke takav pristup radi bolje (naravno da ga nema, ali to one ne znaju). Sve to uz obilato mahanje rukama i korištenje mahom engleskih riječi sa crnačkim naglaskom. Ako direktorica zna engleski, talijanski i španjolski je idealan.

Neki su pojmovi poželjni i na hrvatskom:
Anti virus - program koji sprječava pokvarenjacima da obrišu modne sličice i upute za odlazak do bjutika.

Firewall - program koji sprječava pokvarenjacima (poreznjacima) da vide stvarni promet. Takvi to svakodnevno nadgledaju.

Uppgrade - program bez kojeg se ne mogu staviti gore opisano programi.

Update - za najnovije pokvarenjake i poreznike koji su tek izašli iz škole.

flat rate - trenutno prikazivanje izlaska Mile (Glorije, moje sudbine i tajne) iz tiskare, sniženja i sl.

Valjalo bi napisati cijeli rječnik.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote