Citiraj:
Autor estugarda
Ma to je sve overkill i financijski i vremenski. Imam i pametnijeg posla i potreba.
Nemam pojma o tome, dakle neke skretnice, razdvajanja i ostalo su za mene SF. Kao i neko plaćanje nekome da to radi.
Dakle, moj vrhunac je da odem u dućan, kupim zvučnik i sam ga namontiram na postojeće instalacije. Unutar tih ograničenja hoću napraviti nešto da izvučem barem malo bolji zvuk.
Da ponovim, situacija je sl.;
1. imam visokotonce naprijed koje ne mogu dirati
2. u bočnim vratima naprijed su mi stock VW ne znam kakvi zvučnici i oni su pristojni
3. bočno otraga (tamo gdje su inače vrata na autima sa 5 vrata, a u mojem slučaju nisu pošto imam 3 vrata) su mi sad Sony XS-F1711 koji loše zvuče
Zašto ti Sony loše i slabo zvuče (puno krčanja, malo bassa i snage), nisam siguran. Ako sam te dobro razumio, zato što nisu dovoljno osjetljivi za slab radio.
OK. Dakle tražim osjetljivije zvučnike, koji su očigledno dosta skuplji. E sad, pitanje je što radim s takvima? Kamo da ih stavim i u kojoj kombinaciji? Što da zadržim, što da izbacim (osim visokotonaca koje ne mogu).
|
Gle ako želiš slušat relativno glasno a da nema distorzija prvo što trebaš je skinut sve zvučnike sa HU-a, dakle uzet pojačalo. To pak za sobom povlači provlačenje kablova što zna biti nemali trošak a ponekad i malo kompliciran. Druga stvar kada si već poskidao sve oplate i sl. odma i dampiraj vrata i panele gdje misliš trpat zvučnike jer će ti isti zvonit, tj sad nećeš imat problema s distorzijom već sa svime ostalim što može vibrirat i proizvodit zvukove.
U glavnom kako je i Walbandon rekao, sve to vuče jednu stvar za drugom i onda na kraju skužiš da si ulupao hrpu para
A kupit neke poštenije zvučnike pa ih spajat u nedampiranu okolinu, stock ožičenjem drito na HU je vjeruj mi najgori, tj najneisplativiji potez
Citiraj:
Autor FRipper
Za cc 1000kn mozes napraviti ok zvuk, ostavis sve naprijed kako je ako ne krči i dobro je, bas smanjis na min na zvučnicima, a u gepek ljepo deneš neko pojačalo i sub. i to je to onda ;=)
|
Za cca 1000 kuna možeš birat hoćeš li uzet:
- eventualno set kvalitetnijih sistema
- damping materijal
- neko relativno dobro rabljeno pojačalo i set potrebnih naponskih, interkonekcijskih i zvučničkih kablova
- woofer i materijal za kutiju/gotovu kutiju
Nek ode na CICE pa vidi što ljudi prodaju