Citiraj:
Autor RaWeN
Ovo si ja planiram uzet za faks i samo peglat PDF-ove. Ne isplati se kupovat papirnate knjige za svaki semestar. Vako kupiš reader za 1000 kuna i miran si do kraja faksa, ali ne znam kolko bi to praktično bilo, a i na predavanjima bi izgledao kao douche te vjerojatno staromodniji profesori imanje readera ne bi uopće dopuštali na svojim predavanjima. Ima itko iskustva?
|
Bok! Ovo mi promaklo
Pa e-reader može biti odlična stvar, a može biti i nešto što će te jako iritirati za učenje. Prvo i osnovno, ako možeš nabaviti literaturu u PDF (za to treba dobar reader ako je PDF skeniran. Kaj se tiče rezolucije jedino mi paperwhite uljeva povjerenje od e-inka). Ali glavno ovisi što učiš.
Ako je nešto gdje moraš skakati stalno od jedne stranice do druge. Poludit ćeš sa e-inkom jer mu treba vremena da kak spada dodjes do onog kaj tražiš. Ako učiš neš tipa elektroniku tam ti tak i onak stoji shema u koju blejiš na dvije strane max i više provedeš za "papirom" računajući nego vrteći po stranicama. Naravno ovisi i o metodi učenja. Koliko sam puta vidio ekipu kaj neš tipa pravo uči pa si podcrtava kako ide kroz tekst. U svakom slučaju. Papir je ovdje bog ili dobar monitor. Danas je velika većina e-ink readera većine 7" što je malo. Odlično za čitati romane ali ne bi baš bilo za učit IMO.
Tu naravno ovisi i o tvom radnom prostoru i koliko imaš mjesta. Kombinacija monitora (nekog većeg) ispred sebe za tehničke stvari je uvijek IMO bolja solucija. Smanjiš brightness i voziš. Tako i onako ćeš više vremena provesti ti dok riješavaš problem/zadatak nego kaj ćeš piljiti u ekran.
U svakom slučaju. Probaj posuditi od nekog i probati pa ćeš vidjeti kako će ti ići i da li će ti dignuti dovoljno produktivnost ili ako će ti spustiti malo, ali nedovoljno da ne opravda uštedu.