Citiraj:
Autor zvonac
Hm, po vasim pisanjima, ne vidim neko odusevljenje lumijom 920. Steta kaj nije multitasking, al onaj pravi, ko na symbianu belle. Ne znam, nisam zadovoljan bas 
|
Nije baš tako

. Puno lakše mi se sjetit loših/čudnih stvari nego nabrojat sve dobre jer njih redovno koristim i zaboravim na njih jer - rade

.
Nokia Drive+ je super, kraj ovakvog ekrana ne treba nikakva druga navigacija u autu, radi brzo i bez zastajkivanja

.
City Lens je igrarija, ali radi zanimljivo. Možda će mi nekad i trebati za nešto u stranom gradu

.
Oduševljen sam integracijom sa svim i svačim. Povezao je mobitel moj Outlook račun s Facebookom i Skypom, pa mogu s jednog mjesta poslati sms poruku, poruku na Skype ili poruku na Facebook. Također je Skydrive integriran u sve i svašta i čak ga koristim, iako sam načelno protiv korištenja clouda kako to neki forsiraju, zaista mi je neke općenite dokumente koji se često mijenjaju lakše imati "gore" nego stalno updatati na uređaje. OneNote mi je također odlično otkriće, koristim za bilješke na terenu, za kupnju...i sve se automatski sinkronizira.
Nisam instalirao previše aplikacija (po mom mišljenju je 90% stvari u "Trgovini" smeće), nego osnove, CroParking, CroVijesti, CroWeather, TuneIn radio... Jedino si još moram izabrati aplikaciju sa shortcutovima za uključivanje/isključivanje nekih stvari.
Surfanje je, barem na wlanu, ultrabrzo, imam neki osjećaj da je brže nego na stolnom računalu (iako, naravno, nije

). Ipak, fali mi moja Opera Mobile. Ne znam što je s njima, jesu propali ili ne, hoće li dalje i što će biti, ali to je za sada jedino što jedva čekam

. Mogli su srediti lakše prebacivanje između "kartica", to je dosta loše riješeno, ali zato i čitam portale preko CroVijesti.
Multitasking? Nisam ga previše testirao, ne koristim Whatsapp, ali recimo Skype javlja da su došle poruke, kad stavim da uploada slike na Skydrive to bude obavljeno i kad se nešto drugo radi na mobu.
Baterija traje - 1 dan

Od jutra do spavanja

. Mobitel je star tjedan dana i možda se nije baterija formirala, ali to je manje više to.
Ipak, uključeno je:
-provjera outlooka svakih 15min, provjera gmaila preko EAS "push"
-mobilni internet stalno, osim u roamingu (zapravo se tu bojim da mi kad sam blizu granice ne ode na Slovensku mrežu i tamo ide ažurirat sve i svašta)
-wlan kad je ekran aktivan
-lokacija (iako ću to isključivati kad sredim one "shortcutove")
Osim toga, koristi se fotoaparat za 10-20 slika dnevno, par sms-ova, oko 30 min razgovora i to je to

.
Sve u svemu, ja sam zadovoljan

. Čekam još neke update i neke (korisne) aplikacije

.
Uvijek se lakše sjetit stvari koje su van svake pameti - recimo pošalješ nekome SMS i nakon par sekundi tebi dođe novi SMS koji glasi "Poruka koju ste poslali korisniku 3859xxxxxxxx isporučena je."
Pa da nisu mogli potvrdu isporuke riješiti kao neku ikonicu na poslanoj poruci je zaista nevjerojatno

. Kako je ovo riješeno na drugim OS-ovima?