View Single Post
Staro 30.04.2013., 09:01   #4833
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
@ QuidZz
Forumaši su sve već odgovorili, a Gilbert 5 je iskopao u temi staru raspravu gdje je sv objašnjeno..
Pusti mail odmah pređi na dopis.

Znači šalji dopis preporučeno s povratnicom na sjedište firme. U dopisu opišeš situaciju, pozoveš se na članak 427. i zahtijevaš od njih da ti uplate novac od poštarine, a ako ne žele da ti napišu svoje tumačenje tog članka.
Čekamo odgovor i onda ovisno o rezultatu istog idemo na DI prijavu koja ne košta ništa i online je.

Ako ti je puno za dati 12 kn za poštarinu za dopis ja ti ih uplatim na račun.

Sretno.
Moram proznati da primjenom analogije na bilo koji drugi proizvod kupljen osobno u trgovini ( perilica, tv, auto ) ne nađoh logike da bi trgovac snosio poštarinu / dopremu / dovoz pokvarenog uređaja u trgovinu gdje je prodan kao ni povrat istog do kupca.
Do sad sam uvijek neispravne naprave ( usisač, glačalo, auto ) sam dostavio trgovcu ( glačalo u Getro, gdje sam ga i preuzeo nakon popravka ). Pošto sam dosta dugo čekao na glačalo, sljedeće pokvareno sam odnio u servis i bilo je gotovo za 3 dana.
Uostalom, neispravan auto u garantnom roku odvezem sam u servis ( koji je ujedno i prodavatelj ) i ne očekujem da mi ga netko doveze doma.
Ispravite me ako griješim.
Za web prodaju očito postoji drukčije pravilo.