Citiraj:
Autor Alfa_R
@ QuidZz
Forumaši su sve već odgovorili, a Gilbert 5 je iskopao u temi staru raspravu gdje je sv objašnjeno..
Pusti mail odmah pređi na dopis.
Znači šalji dopis preporučeno s povratnicom na sjedište firme. U dopisu opišeš situaciju, pozoveš se na članak 427. i zahtijevaš od njih da ti uplate novac od poštarine, a ako ne žele da ti napišu svoje tumačenje tog članka.
Čekamo odgovor i onda ovisno o rezultatu istog idemo na DI prijavu koja ne košta ništa i online je.
Ako ti je puno za dati 12 kn za poštarinu za dopis ja ti ih uplatim na račun.
Sretno. 
|
Moram proznati da primjenom analogije na bilo koji drugi proizvod kupljen osobno u trgovini ( perilica, tv, auto ) ne nađoh logike da bi trgovac snosio poštarinu / dopremu / dovoz pokvarenog uređaja u trgovinu gdje je prodan kao ni povrat istog do kupca.
Do sad sam uvijek neispravne naprave ( usisač, glačalo, auto ) sam dostavio trgovcu ( glačalo u Getro, gdje sam ga i preuzeo nakon popravka ). Pošto sam dosta dugo čekao na glačalo, sljedeće pokvareno sam odnio u servis i bilo je gotovo za 3 dana.
Uostalom, neispravan auto u garantnom roku odvezem sam u servis ( koji je ujedno i prodavatelj ) i ne očekujem da mi ga netko doveze doma.
Ispravite me ako griješim.

Za web prodaju očito postoji drukčije pravilo.