View Single Post
Staro 29.04.2013., 23:57   #2813
carlo
Registered User

Datum registracije: Apr 2013
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Radim s Appleom i politika je takva kakva je.

Priča ide ovako.
Servis ne radi ništa na mobitelu. Jedino što oni mogu napraviti je dijagnosticirati kvar. Opis kvara sa slikama se šalje u Apple. Ako je na slici najmanji trag fizičke štete, čak i ogrebotina, pozdravi se s garancijom.

Ako je kvar koji priznaju, dobiti ćeš NOVI (nikakvi refurbished i popravljani) uređaj, ali bez kutije i bundlea (zašto bi ti dali novi kabel i slušalice?), koji dolazi direktno iz centrale (Mađarska) poštom.

Kod nas iPhone uvoze samo VIP i T-mobile i sve odluke donosi Apple Mađarska, ovi naši servisi su samo pijuni koji ne smiju ništa bez centrale.

EDIT:

Usput, Refurbished iPhone se ne može kupiti direktno od Applea.
Pojedini provideri u US (AT&T) nude refurbished modele, ali to su uređaji koji su bili pod osiguranjem pa su pali i puknuo im je ekran ili su pali u vodu i sl. Gore korisnik s osiguranim uređajem (a takvih je 90% korisnika), odmah dobije novi uređaj, no matter what.
Ovaj stari se šalje u Apple, srede ga i vrate AT&T-u ili kome već.

Pitanje je kako cu ja znat da je to novi uredaj? Po cemu?

Ne trebaju meni slusalice niti ista, samo uredaj.. Zasto bi im onda bio problem otvorit kompletno nov uredaj pred amnom i predat ga bez kutije ?

Logika mi govori, ako je tvornicki kvar, duzni su mi predat novi iphone, posto nije moja krivica... A ako je problem taj da nije bio tvornicki, nego je uzrokovan koristenjem, onda mogu i refurbished uzet, al zasto bi ja pristao na refurbished iphone ako je krivica appleova a ne moja ? Objasni mi kako da znam da nije rabljeni telefon i uzimam bez kutije, uopce nema problema !
carlo je offline