View Single Post
Staro 29.04.2013., 21:44   #7
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Ne, ne i ne. Evo, ponovo sve presložio, počistio i neće. Danas sam čak imo i više uspjeha, uspio sam pokrenut instalaciju windowsa, i ona prva točka (copying installation files ili tako nešto) je došla do 80% i ugasio se. Još sam par puta probo i nikad tako "daleko" nisam stigo. Međutim, sad je problem što mi je formatiro particiju i sad više ne mogu ni uć u one stare instalirane windowse, tako da je sad laptop doslovce neupotrebljiv.

Evo ovdje slika, kako sam ga rastavio i pripremio za sastavljanje. Dakle, procesor nema lufta i na njega sam namazao pastu (Arctic Ceramique). Grafički čip ima lufta i tu sam stavio termalni jastučić od 1,5mm:

Zatim sam na to stavio cijeli heatsink. Na grafičku karticu sam stavio isto termalne jastučiće od 1,5mm na glavni čip i na memorijske čipove. Ovaj jedan jastučić je osto tak zalijepljen od skidanja na kartici. Ove ostale sam poslagao na heatsink.

Kad sam to vratio nazad, provjerio sam i sve je imalo dobar kontakt, konektor grafičke je ušao skroz bez problema. Sve ostalo je vraćeno kako je bilo, sve je kao i prvi put. Jedino što se ne sjećam gdje su bili jastučići, a gdje pasta. Ali budući da procesor ima kontakt s hladnjakom, tu nema potrebe za jastučićem, ali kod grafičke ima lufta i tu su očito bili jastučići. Međutim, ne znam jel ih bilo toliko ili manje i ne znam koje su debljine bili.

Ima li netko ovdje voljan pomoći mi? Mislim, stvarno pomoći, fizički, da mu donesem laptop (već rastavljen da se ne mučite s tim), ili da dođete do mene (Novi Zagreb) pa da mi pomognete jer ja ovo više ne kužim. Naravno da bi platio uslugu. Ili netko ko ima slične dijelove da isprobam s njima pa tako skužim koji ne valja:
Procesor: Intel T5550
Grafička: ATI HD3470
Rami: DDR2 2 GB 667 MHz

Ili da mi preporučite neki servis koji mi to može rješit? Ovo je stvarno hitno, jer starci nemaju sad nikakav kompjuter niti laptop i svaka je pomoć dobrodošla. Hvala unaprijed.

Zadnje izmijenjeno od: marke. 29.04.2013. u 22:05.
marke je offline   Reply With Quote