Meni LinkedIn donio samo jako puno dobrog. Nekoliko kvalitetnih ponuda za posao (Oracle, VMware po preporuci generalnog direktora za Europu, neke firme sa bliskog istoka, nekidan sam dobio ponude za jednu poziciju u Berlinu i jos jednu u USA). Isto tako, kada sam se javljao na ponude za posao ovdje kod nas, uvijek sam dodao LinkedIn profil tako da ljudi mogu vidjeti sto sam radio, ali i preporuke od ljudi sa kojima sam suradjivao (kojih sam isto nekoliko skupio poprilicno i to od raznih regionalnih managera iz firmi poput EMC i VMware, ali i globalnih korisnika sa kojima suradjujem). To se zovu reference i na temelju takvih referenci mozes prodat svoje iskustvo i znanje poprilicno skuplje, a i dobro je za imati preporuke od bitnih ljudi iz bitnih firmi.
Otkad sam otvorio svoju LinkedIn grupu sa temom cloud migracija, dobio sam nekoliko kvalitetnih ponuda za poslovnu suradnju sa mojom firmom (pricamo o najvecim vendorima iz podrucja IT-a koji su me kontaktirali ako bih suradjivao sa njima na polju cloud migracija).
Tako da, LI itekako ima smisla ako ga znas dobro koristit. Ako nisi u stanju napisat posteni profil, onda nemoj nista pametno niti ocekivati. I, naravno, jedan od najboljih savjeta koji mogu dati je - treba cackati po drugim grupama, ukljucivati se u diskusije (ako imas sto pametno za reci), uciti iz diskusija i onda to znanje prenositi na krajnjeg korisnika.
I za kraj - LI nema nikakve veze sa FB...