View Single Post
Staro 27.04.2013., 16:35   #51
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Kolega jopis,

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...8_90_1929.html

Znači, ako uvedu ograničenje flata, a tebi se to ne sviđa, samo im kažeš doviđenja, bez obzira bio na ugovoru ili ne.

Pa zapravo to i nisu idiotska objašnjenja, jednostavno radi tehničkih stvari provider štiti mrežu, a ti i dalje imaš neograničen internet, a to što se smanji brzina nakon toliko i toliko GB, e na to si pristao, sva filozofija.
Kad uhvatim vremena potražit ću klauzulu u ugovoru o kojoj ja pričam Znači sam si potpisao da pristaješ na izmjene istog, nema tu nikakvih žalbi onda ni raskida ugovorne obveze, pristao si na sve, kužiš

A jesu, idiotska su objašnjenja - kakvo štićenje mreže? Čije mreže? Ne pohranjuje provider sve te terabajte na svojim računalima. Ako je omogućio svima npr brzinu od 10mbit-a down i 1mbit up, to je jedino što on treba osigurati sa tehničke strane, a ostvarena količina prometa po pojedincu nema apsolutno nikakve veze. Ako je providerova usluga ispravna, nas milijun korisnika u hr mora moći biti povezano na net u isto vrijeme i imati taj zagarantirani download i upload speed u svakom trenutku, tome služe smanjivanja brzine na bakru na mjestima sa 'previše' korisnika na toj centrali, što se na optici ne bi trebalo događati, ali tu je sva problematika BRZINA veze, a ne količina ostvarenog prometa. Dakle, idiotska objašnjenja stoje.