View Single Post
Staro 26.04.2013., 18:46   #1
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
(riješeno) Laptop se gasi

Pozdrav!

Ovako, imam problem s Toshiba P300-135 laptopom, starim nekih 5 godina. Unutra je T5550 procesor i ATI 3470 grafička, znači nije integrirana grafika. Nakon 4 godine, laptop sam odlučio očistit, pa sam ga skroz raskopo, međutim pri skidanju hladnjaka i grafičke, skužio sam da koristi termalne jastučiće, a ne pastu za grafičku. Budući nisam imao jastučiće tada, stavio sam pastu i na procesor i na grafičku i vratio nazad i naravno da se pregrijavao i gasio.

Nakon toga sam kupio jastučiće i stavio ih na grafičku di i trebaju bit i neko vrijeme se gasio, a nakon toga je počeo radit normalno i nije se niti malo pregrijavao, pratio sam temperature stalno. Međutim, ventilator često zna radit glasno iako se ne pregrijava. I tako zadnjih skoro godinu dana radi bez gašenja, normalno.

E sad, jučer sam ga odlučio opet očistit i formatirat disk i sve ponovo dić jer se dosta usporio. Sve sam lijepo očistio i nanio nove paste, te sam vidio da su oni jastučići normalno utisnuti (znači da imaju dobar kontakt) i da je pasta isto imala dobar kontakt. Nakon vraćanja svega nazad, opet isti problemi. Znači laptop se pri dizanju windowsa zna odjednom izgasit. Ali, ne pojavi se blue screen pa se ugasi, nego se samo isključi, ko da je neko išteko kabel. Provjerim i nije uopće pregrijan. Ali opet, većinu vremena radi normalno, digne windowse i nema nikakve naznake pregrijavanja ni gašenja.

I sad pokušavam dić nove windowse. Ubacim CD, bootam sa CD-a i prije nego mi dođe do onog Install Windows, opet se ugasi (a prilikom toga ventilator opet radi na max, iako laptop ispod nije vruć). Pa sam probo napravit bootabilni USB, i krenem opet, čak mi je došo do izbora verzija Windowsa i pustio sam ga tamo par minuta i opet se ugasio. Znači izdržo je napore, došo do tog menija, nisam ništa diro i ugasio se. Sad ga upalim opet normalno, uđe u Windowse i radi bez greške. Ali čim oću bootat s cd-a ili usb-a nove windowse, opet se ugasi.

I još jedna stvar, čim probam uć u BIOS, dakle tipkom F2, uđe u BIOS, i mogu tamo raditi, međutim maksimalno pola minute otprilike. U BIOS-u cijelu vrijeme radi ventilator na max, kao da mu je to neki veliki napor i odma se ugasi nakon pola minute. Znači ne resetira, nego ugasi. Ali ako ne odem u BIOS, nego upalim laptop normalno, uđe u Windowse bez problema i radi normalno. Stvarno mi nije jasno.

U čemu je problem? Da je do pregrijavanja, pa dao bi mi blue screen i resetiro se, jelda? Ovo ko da neko išteka strujni kabel, a provjeravo sam, ne gubi kontakt na adapteru, a isto se dešava i kad je baterija uštekana i bez nje.

Zadnje izmijenjeno od: marke. 26.04.2013. u 19:04.
marke je offline   Reply With Quote