Evo sad sam došao sa posla.
Aktivirao sam memtest pa nek odradi svoje.
Citiraj:
Autor nigjo
Bok,
po nekom feelingu rekao bi da ti je grafulja na izdisaju.
Ako ju ne želiš ili ne znaš ispeć u pečnici, probaj sa nekom drugom (posuđenom od frenda).
Prije isprobavanja pokreni Windowse u safe mode-u i makni drivere sa driver sweeper-om.
Možda da prije toga probaš skinuti zadnje kompatibilne drivere za tu grafulju.
Također, skini zadnje drivere za chipset i sve ostalo.
No, pošto si napisao da instalacija WEB kamere isto resetira računalo, može biti da imaš problema i sa matičnom.
...Jel imaš zadnju verziju BIOS-a?
Jesi li izvadio pločice RAM-a, usisao / ispuhao slotove za RAM, obrisao konektore od prašine (dok vadiš RAM prvo se isprazni od statičnog el. na kučište)?
Napajanje ti je slabašno, a sa vremenom im pada snaga, možda te i ono zeza...
....
|
Grafičku ne znam peći, čak nisam znao da li se to stvarno radi ili je neka zezancija.
Od frendova ne mogu posuditi jer ili su zapeli u kamenom dobu ili imaju laptop za gledanje YT-a i skidanje filmova te im rješavam probleme koje (pogodite) nisu oni napravili.

Sa driverima sam probao prvo sa download-om najnovijih od grafe i matične na svježu instalaciju win-a te kasnije sa pripadajućim driverima isto na svježoj instalaciji XP-a. (ne pitajte koliko sam puta formatirao)
BIOS nisam nikada dirao osim podešavanja nečega da Barton 2500+ radi na 1,8 GHz što je tvornički. Ostalo nisam dirao jer ne znam.
Nisam izvadio RAM i posisao, već sam samo površinski prošao sa usisavačem unutar kučišta. Sutra ujutro idem po komp. zrak pa ću sve detaljno očistiti.
Što se tiče napajanja, jel mogu staviti npr.:
http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.740.019
Nisam škrtav, već mi je plaća mršava :/ Ili ako imate kakvu preporuku ako dođemo do toga da treba napajanje promijeniti. Od trošila u kućištu je grafulja, CD-ROM, 2x HDD i mislio sam ubaciti PCI USB jer iza imam samo 2 porta.
Javim ujutro kako je prošao memtest.