View Single Post
Staro 25.04.2013., 12:15   #1
KOveonline
Registered User

KOveonline's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Komp se resetira pri grafičkim zahtjevima

Pozdrav ljudi. Evo već 10 dana pokušavam staroj srediti svoju staru konfoguraciju koja bi za njene potrebe bila dovoljna jer laptop HP na kojem je do sada radila je slabiji i ekran je malen 4:3...

Radi se o:
MB: nVIDIA nForce2 Ultra 400 - Soltek SL-75FRN2 / NV400-64 / NV400-L64
Grafička: Ati Radeon 9200SE
Ram: 2x 256MB + 1x512MB (radilo bez bada)
Napajanje: L&C B300ATX
HDD: Maxtor i Seagate

Komp je bio nekativan 2,5 godine i taman tada san mu promijenio bateriju na MB. Sat i datum rade dobro dan danas.

Kupio sam LG monitor 21.5" spojen preko VGA da stara napokon vidi kako treba i povećao fontove i ikone. Kad stavim na svoj monitor Acer 24" isti problem.

Prvo sam probao sam XP SP2 koji sam na tom računalu koristio godinama. Instalirani original driveri sa CD-a za grafičku i matičnu. Često se sruši kad probam staviti rezoluciju 1920x1080, ali ne svaki put. Probao sam staviti Logitech kameru pa se pri pokretanu restarta. Skrolanje na Facebooku dosta trza, Youtube trza i full screen ne da preko cijelog ekrana (Chrome), preko Firefoxa ide, ali užasno trza video. Online igra Woobies (stara voli igrati) trza kao da sam mu dao Black Ops da vrti i kad stavim u Power Pointu 2010 dijaprojekciju, javi se prozor da grafička kartica nije dobro konfigurirana i kad stavim play užasno trza ili se restarta računalo. Također sam probao sa igrom AvP Gold koju sam vrtio na još starijoj Penthium II konfiguraciji i na ovoj. Užaš živi, u prvoj sekundi se izblokira i pojavi se pregršt plavih i crvenih točkica po ekranu.
Potom sam probao staviti XP SP3, update-ao sve uredno. Neke stvari malo glađe rade jer su win stavili drivere za grafičku, ali i dalje sve u banani.

Probao sam i System Monitor što je na originalnom CD-u od matične i directx testove i sve se čini OK...
Sve drugo radi OK, brziniski se otvara, Chrome, Office...

Evo par screenova ako može pomoći:

Nisam neki stručnjak za kompove zato se vama obraćam jer me oći više bole od googlanja, formatiranja, traženja i pokušavanja svega živog. Po mom skromnom mišljenju milsim ga je grafička u banani. Tražio sam sl. temu u ovom topicu jedino što sam našao da niste imali dobro mišljenje o ovoj grafičkoj još tamo 2004. Stoga sam malo tražio po njuškalu i našao polovnu Ati Radeon x1650 pro AGP. Nadam se da odgovara matičnoj.
Molim vas za pomoć, zadnja ste mi nada jer više ne znam što bi.
Sutra je staroj 60. rođendan, dajte da je razveselim

Ako topic nije u skladu sa pravilima, molim vas da me obavijestite prije brisanja da ga ispravim. Hvala
KOveonline je offline   Reply With Quote