A tko je rekao da taj ne vrijedi? Ili bilo koji drugi kompakt u tom cjenovnom rangu ?
Kao što napisah prije: draga mi ima IXUS 130 koji i ja koristim povremeno. Ima nedostataka (poput prevelikog šuma u nekim uvjetima) ali za ono što se koristi (povremeno slikanje, obiteljsko fotografiranje - a onak everday foto - ništa special) i više nego dovoljan.
E sad da smo na raspolaganju imali 3k Kn ili da ih sad imam uzeo bih tu spominjanog Nikona.
Naravno moja draga bi se pitala isto pitanje zašto davat 3x više love za istu stvar - ipak i jedan i drugi rade "istu sliku".... ja bi se veselio recimo kompenzaciji ekspozicije na kotačiću, već spominjanom ekranu, modovima koje ima, ručnim postavkama, RAW fotografijama pa da se kasnije igram s njima itd.
Da ne spominjem razliku u kvaliteti slike itd.
I dalje sam laik i početnik ali eto koji voli još na toj slici radit i nekako ipak malo više od samo uperi i pritisni okidač.
Al valjda i fotografiju treba voljet jer susretao sam se i s ljudima kojima daš DSLR u ruke (ili malo napredniji kompakt) i počneš objašnjavat osnovne modove Tv, Av, manual, ISO vrijednosti ... i onda te pitaju a joooj daj jel nema nešto automatski. Ima okreneš na onaj zeleni pravokutnik i deri