View Single Post
Staro 23.04.2013., 20:56   #303
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
@dejan08..

ja sam laik sto se fotoaparata tice, ali me fotografija zanima od malih nogu i nedavno sam izrazito puno vremena utrosio na proucavanje doticne teme zbog nekih potencijalnih projekata.

U svakom slucaju, ako vec izdvajas tolike novce i ne trebas super turbozoom (ako trebas, imho sx50 je jedini pravi izbor, p510 je zgodna dosta jeftinija alternativa, cak je jeftiniji od sx40 od kojeg je bolji hands down), ozbiljno pogledaj Canon G1 X, u usporedbi s njim p7700 i g15 su igracke za danas ne preveliku razliku u cijeni.

nedostatak mu je sto je malo glomazniji, ali obzirom da ni ovo nisu bas malisani koji stanu u dzep, osobno to ne vidim kao negativnu stranu.

Sve iole bolje od g1x se placa skoro suhim zlatom u tezini proizvoda vec na zalost.

EDIT:
upravo sam vidio da su sony rx100 dostupni kod nas, to nisam pojma imao. To je puno manja kamera, sa takoder izvrsnom slikom i ogromnom rezolucijom tako da jos manji zoom od g1x nije bas narociti problem imho.

Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
1/2.3 senzor...
postoje i dosta dobre izvedbe novijih senzora te velicine, ali su u manjini i opet u fotoaparatima 3+kkn. Velicina senzora nije bas sve, ali je dobar okvirni pokazatelj na prvu loptu.

Takoder, jucer sam imao napadaj istrazivanja o fotoaparatima pa sam naletio na zgodnu web stranicu, radi se o deckima koji u laboratorijskim uvjetima testiraju mogucnosti senzora koji se nalaze na fotoaparatima. Ima jos toga gore, ali im je ovo primarna djelatnost.

Pa ukoliko nekoga zanima, posjetite:
www.dxomark.com

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

Zadnje izmijenjeno od: antrax. 23.04.2013. u 21:52.
antrax je offline   Reply With Quote