Citiraj:
Autor dejan08
Ovako neznam ni sam što hoću točno. Oču kvalitetniji fotoaparat, trenutno mi treba jednostaviniji al da opet ima nešto manualnih komandi.
rx100 je skup a i ne tražim tako nešto
ima još netko neki prijedlog?
|
Ako nije tajna da li bi mogao napisati za što ga želiš koristiti?
Naime kao prije pisao, a i neki drugi su tu napomenuli vrlo je bitno koja je namjena fotoaparata (osim cijene).
Naime recimo moja draga ima Canon IXUS 130, bio je nekih 1000 kn. Aparat je rozi (htjela je u boji neki), ima nešto sitno ručnih postavki, slike su i više nego dobre uz dobre uvjete. E sad ima on šuma na slikama (u određenim uvjetima) ima tu i nedostataka ali njoj to nije bitno. S druge strane za neke prosječne slike je i više nego dobar + jednostavan je dosta za korištenje.
E sad radio sam i na Canonu EOS 350D i 400D sa 18-55 objektivom. To su bili SLR.ovi i to je posve druga priča što se kvalitete slike tiče ALI 18-55 nije dovoljno za neke stvari, pod nekim uvjetima taj SLR napravi lošiju sliku nego IXUS 130. Ne mislim sad ovdje po kvaliteti da se odmah razumijemo, ali recimo domet bljeskalice, pa onda kadriranje nekih udaljenijih objekata itd.
I na kraju: jednog dana namjeravam si uzet entry level SLR sa par objektiva, bljeskalicom itd., ali i tada ću za neko "normalno" slikanje radije uzet ovog Canon.a (znači idiota/kompakta) nego vucarat full opremu koja ide uz neki SLR.
Kvaliteta slike i full ručne postavke sa SLR.om ili možda sa ovim koji ima izmjenjive objektive, a nije SLR dolazi uz određenu cijenu.
A to je cijena dodatnih objektiva i mjenjanja istih + nepraktičnost.