Pozdrav!
Nije bas najbolje pogoden topic za moje pitanje, ali je onaj o dodatnim ventilatorima na kucistu poprilicno zastario pa cu vas ovdje zamolit za savjet.
Za nedavno sastavljenu konfu(asrock z77 pro3, i5 3570k i xfx 7850 2gb double d.) ispalo je kuciste thermaltake versa II,
klik.
To kuciste dolazi sa 2 120mm otvora na bocnoj stranici, 2 otvora 120mm na gornjoj stranici, ali stock samo sa jednim ventilatorom na straznjoj stranici (ispuh).
Postoji i mogucnost instalacije ventilatora na prednju stranicu (+sta ima mesh i filtere za prasinu), ali ne znam koliko bi disk smetao pri instaliranju ventilatora na tu poziciju.
Posto u sobi iman dosta prasine, zasad su gornji otvori improvizirano zatvoreni da ne upada prasina.
Pitanja:
Tia bi poboljsat malo airflow u kucistu za buducnost, zanima me di pozicionirat dodatni jedan ili dva venta (npr. gore jos jedan ispuh, na bocnu stranicu intake... kuzite pitanje valjda)?
Koji vent kupiti, a da je omjer cijena/tisina/cfm dobar, tj koliko rpm-a i cfma mi je dovoljno? Volia bi proc sta jeftinije a da opet ne kupim apsolutnu skovacu koja ce klapat za 2 dana.
Moze preporuka iz
linksa posto mi je to najjednostavnije, osim ako necu ustedit znacajne cifre negdje drugdje.
E da jos jedno pitanje, nisam siguran da na navedenoj ploci ima jos 2 konektora za case ventove posto je jedan vec iskoristen za stock vent pa ako moze mala pomoc oko toga isto.