View Single Post
Staro 21.04.2013., 21:09   #286
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Kad sam birao aparat išao sam sljedećim algoritmom:

1. cijena - odrediš koliko para misliš izdvojit
2. objektiv konkretno širokokutnost (znači donja brojka) te dokle ide (gornja brojka)
3. funkcije koje podržava i po mogućnosti da podržava što je više moguće ručnih postavki
4. obavezno da ima "softwerski" pregled snimljenih fotki znači da se ne mjenja mod rada preko tipke - u prijevodu da ima play button i kad poželim uslikat nešto (a gledam fotke) da mogu odmah stisnut okidač i on je spreman za slikanje

Osim toga prednost je mogućnost snimanja videa u 720p ... pa onda recimo kolikio drći baterija itd.

Onda recimo ako postoji dilema pogdledati domet bljeskalice itd.

I onda kad se odabere onda eventualno još pročitat review.

-------------------

Ova dva gore: na prvu loptu po papirima (specifikacijama) bih rekao sony. Ima nešto veći raspon na objektivu, nekih dodatnih funkcija, bljeskalica ima veći domet .... ALI to je sve na "papiru".

E sad ideš dalje čitat reviewove:

Sony

Nikon 1

Nikon 2

E sad po reviewovima vidim da je razlika u objektivu ipak na nikonovoj strani (za 5 što je skoro pa zanemarivo) .... uglavnom.

Treba pročitat revievowe pa onda odlučit. Pogledat sample slike itd. A ne bi bilo loše niti znati osnove digitalne fotografije recimo što znači donji broj, što znači gornji broj na objektivu itd.

I na kraju za sony h200 još ne postoji neki pošteni review !? (ili ga ja nisam uspio nać :P)
Aparati koje uzimas u razmatranje su tesko smece. Pogledaj koliko zvjezdica je Sony dobio na reviewu kojeg si linkao. 2 od 5. Gore ne moze. 1 od 5 bi dobio da uopce ne radi.

U reviewu Nikona ima zanimljiva recenica One of the biggest problems we could see throughout the test of the Nikon Coolpix L810 is the image quality. Ako ti to ne smeta onda ga kupi
skitnica je offline   Reply With Quote