Ako vec neko vrijeme gledas uzeti D3200 onda ga uzmi

Ima ga
u varijanti sa kit objektivima 18-55 + 55-200 za 5021kn (je da ovi objektivi iz kita nisu vrhunska klasa ali za te novce odrađuju posao odlicno)
Ako vec ides na aparat sa izmjenjivim objektivima mislim da je on bolji izbor, 1 j2 recimo nema opticko trazilo, postoje modeli 1 v1 koji imaju trazilo ali je digitalno (znaci mali ekrancic je unutra u trazilu nema pentaprizme i ogledala kao kod DSLR aparata)
1 j2 ima crop faktor 2,7 d3200 ima 1,5 ... vjerujem da oba aparata daju odlicne fotografije ali ako vec mislis potrositi 5000kn i kupiti aparat sa izmjenjivim objektivima bolje uzmi d3200, mislim da ti on ipak daje vise mogucnosti, sa ovim nikon 1 modelima se nisam nikad susreo u zivo ali za d3200 znam da odlicno radi na visim iso vrijednostima
Dobro je napisao forace da nebi bilo lose znati sto znaci koji broj na objektivu i neke osnove fotografiranja ako se vec kupuje neki takav fotic (vjerujem da si se informirao i tim stvarima kad si gledao da uzmes d3200) jer nema smisla uzeti dslr pa ga koristiti na automatici. Ako je velicina problem onda kupuj Nikon 1 ili neki slican model (mozda ultrazoom??) oped ovaj d3200 stane u neku torbicu koja ide preko ramena i ne zauzima puno mjesta sa ova dva kit objektiva
Ako kupujes novi aparat onda mislim da je za te novce d3200 odlican aparat, ima slicnih modela i canon u tom cjenovnom rangu ... samo za pocetak odluci dali zelis dslr ili kompakt, jer ako nemas vremena malo se pozabaviti sa aparatom i njegovim postavkama i mogucnostima i nauciti neke osnove fotografije nemoj si komplicirati zivot sa dslr-om