Kad sam birao aparat išao sam sljedećim algoritmom:
1. cijena - odrediš koliko para misliš izdvojit
2. objektiv konkretno širokokutnost (znači donja brojka) te dokle ide (gornja brojka)
3. funkcije koje podržava i po mogućnosti da podržava što je više moguće ručnih postavki
4. obavezno da ima "softwerski" pregled snimljenih fotki znači da se ne mjenja mod rada preko tipke - u prijevodu da ima play button i kad poželim uslikat nešto (a gledam fotke) da mogu odmah stisnut okidač i on je spreman za slikanje
Osim toga prednost je mogućnost snimanja videa u 720p ... pa onda recimo kolikio drći baterija itd.
Onda recimo ako postoji dilema pogdledati domet bljeskalice itd.
I onda kad se odabere onda eventualno još pročitat review.
-------------------
Ova dva gore: na prvu loptu po papirima (specifikacijama) bih rekao sony. Ima nešto veći raspon na objektivu, nekih dodatnih funkcija, bljeskalica ima veći domet .... ALI to je sve na "papiru".
E sad ideš dalje čitat reviewove:
Sony
Nikon 1
Nikon 2
E sad po reviewovima vidim da je razlika u objektivu ipak na nikonovoj strani (za 5 što je skoro pa zanemarivo) .... uglavnom.
Treba pročitat revievowe pa onda odlučit. Pogledat sample slike itd. A ne bi bilo loše niti znati osnove digitalne fotografije recimo što znači donji broj, što znači gornji broj na objektivu itd.
I na kraju za sony h200 još ne postoji neki pošteni review !? (ili ga ja nisam uspio nać :P)