Citiraj:
Autor Wolverine
Za početak, goeportal nije mjerodavan jer nije ažuriran u realnom vremenu, to je čisto portal informativne prirode. Ono što je mjerodavno je katastar tj izvadak iz katastarskog plana.
|
Meni sva ta strka oko legalizacije vise uopce nije jasna sta treba a sta ne treba legalizirati
Ovo je moja cestica i to je slika iz katastra. Sto je na slici to je i u stvarnosti. E sad ono sto me najvise zbunjuje.
1. Kuca je gradjena 1957, ima se dozvola, nacrti itd... i u gabaritima je dan danas.
2. Na osnovu te kuce tj. dozvole za tu kucu napravljena je zimska/ljetna kuhinja i sad na toj slici se vidi da kuca ima oblik slova L, oznaceno tamnijom sivom.
3. Opet na osnovu te dozvole za kucu nakon ljetne kuhinje napravljena je supa ili nadstresnica ( 3,66m x 7m ) neznam ni sam jer ima 1 zid samo i to zadnji a zid od kuce
( ljetne kuhinje ) glumi bocni od te supe i sama supa je neovisna o kuci i kuca o supi ako bi se bilo koje od tog dvoje rusilo, nema tavana, pokriveno salonitkama a od naprijed
je otvorena sa poluzid-om po sredini visine 1m i duzine 3m.
4. Nakon supe ide pusnica i to je drugi bocni zid supe koji je u stvari pusnica kraj supe/nadstresnice. Pusnica ko pusnica, sad je prazna
5. Svinjac je ono samo na slici a u stvari je pretvoreno u neku mini-supu za bastovanski alat i slicno....
SVE to je gradjeno u skladu sa ondasnjim zakonima sto se smije gradit na osnovu Glavne gradjevinske dozvole. Ljetna kuhinja i svinjac 1958 a supa i pusnica 1974.
U katastru pise ljepo: Kuca i gospodarske zgrade 156m kvadratnih te posebno oranica i dvoriste sa svojom kvadraturom.
I sad kojeg vraga tu treba ili ne treba legalizirati ? Ako je sve to gradjeno u skladu sa ondasnjim zakonima sta se sve smije gradit uz glavnu kucu tj. na osnovu glavne gradjevinske dozvole i ako je sve upisano u katastru a bice da je jer kvadratura odgovara..., i ako je ova slika iz katastra sukladna stvarnoj situaciji jel trebam brinuti sta ?
Dali je ova slika iz katastra "izvadak iz katastarskog plana" ?