Citiraj:
Originally posted by zoro
Znam da smo se na ovom forumu napričali o Radeonkama 8500 , ali bi me posebno interesiralo ima li netko od vas u vlasništvu Inno3D 8500 LE kakva ima na cjeniku u firmi Analogbit jer dotične kartice nema čak ni na web stranici dotične firme , jer su na toj stranici samo kartice bazirane na nVidia čipovima !!!
Imate li iskustva sa tom karticom , kakva joj je kvaliteta , koja je memorija , ima li dva ramdaca ili samo jedan kao Hercules itd.
S obzirom da bih uskoro mijenjao moju MSI GF2MX sa 32mb sdrama skloniji sam ideji uzeti uzeti Gigabyte 9000pro sa 64mb za 950 kn nego ovu 8500 za 820 kn , jedino ako vaše kritike budu pozitivne pa se predomislim. Kartica je za igru i dvd . Molim savjete .
Hvala !
|
Situacija ti je ovakva. Zaboravi web stranicu tam nema nikaj korisnog. Pretpostavljam da ova kartica ima 64 rama, za brzinu memorije nisam siguran ili je 3.6 ili 4 ali preporučam ti da tražiš da ti pokažu karticu pa vidi kaj piše na samoj memoriji. Kartica sigurno nema drugi ramdac, ramdac joj radi na 350 mhz a ne na 400 kao kod atijevh 8500.
E sad moj ti je savjet da ukoliko ćeš karticu koristit prvenstveno za igre uzmeš 8500 le ali po mogućnosti sa 128 rama. 8500 je u svakom slučaju bolje riješenje od 9000 pro. Ali 9000 pro ima kvalitetniju sliku u 2 d kao i najvjerojatnije nešto bolju kod reprodukcije dvd-a. Dakle ako ti je važnija kvaliteta slike uzmi 9000 pro. No ja bih ti najiskrenije preporučio da pričekaš nekoliko dana dok ne dođu 9500 kartice kod nas, koje će bit sigurno najpovoljnija kupnja.