View Single Post
Staro 18.04.2013., 14:08   #16
Mladenxy
Premium
Moj komp
 
Mladenxy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,986
Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Joj, legalizacija
To me ceka, a nikako...

Zna li mozda netko, pouzdano, sta ce biti s onima koji nelegaliziraju, jer mislim da ce biti i takvih hrpa poslje zacrtanog datuma, nekazem da cu i ja biti medju njim, ali nikad se nezna ?
To ti ne zna nitko pa valjda ni ovi na vlasti. Npr. u Sloveniji je nakon legalizacije navodno ostalo 20.000 objekata nelegalnih.
Mislim da neće rušiti nikome tko je u građevinskoj zoni a predviđam da će nelegalni imati problema oko nasljeđivanja objekta, nemogućnost prodaje a tu je i život u strahu od mogućeg rušenja. Npr. susjed te tuži za nešto oko posjeda i eto problema jer nemaš legalni objekt.

Ali tko zna, možda na kraju oni koji se ogluše prođu i najbolje ako se ipak odluče produžiti rok.

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Sta se bunite, u vecini gradova/opcina je sad jeftinije nego sto je legalnim putem i po pravilima. Sad je berba kod Arhitekata i Geodeta a ovi u katastrima i slicno rade ko nikad dosad pa su ljuti i nadr..ni tak da treba se naoruzati i zivcima .
Jeftijije je ali je i dalje užasno skupo , pogotovo komunalan naknada u većini gradova. I ovako "jeftinije" skuplje je nego u državama u okruženju. Npr. u Sloveniji su kuće izgrađene do 93. praktički legelizirane za sitnu lovu, u Srbiji je sve za 200 eura, Mađari su imali jeftinije itd. barem po onome što sam uspio pročitati.
Legalni i pošteni graditelji su prošli najgore jer su ih ogulili do kosti a nelegalni i dalje plaćaju skupo.

Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 18.04.2013. u 14:16.
Mladenxy je offline   Reply With Quote