Kakva su iskustva sa FM1/FM2 platformom..u usporedbi sa s.1155 Celkasom, ekvivalentom po cijeni?
Slažem uredsku konfu, 2000kn za kućište i sve unutra mi je budžet, pa razmišljam kojoj se platformi prikloniti.
Za proc mi je limit 350-400kn, za matičnu 450-500kn max...sve u Linksu ,pa gledam da se u to uklapa i recimo FM2 proc. Sad koliko znam da AMD ima bolja i brža ta APU integrirana grafička rješenja, ali općenito što se procesorske snage tiče, koliko je već može biti za takav jedan low-budget sistem, zanima me po mišljenjima forumaša je li bolje ići na neki FM1/FM2 Piledriver sa većom frekvencijom te bez L3 cache-a ; ili možda ipak na neki Sandybridge/Ivybridge Celeron koji radi na manjoj frekvenciji, ima L3 cache i navodno? - pojede jedan AMD A4..?
Hvala svima na odgovorima.
P.S. Koja je razlika između ovih sad, konkretno recimo IvyBridge, Celerona i Pentiuma..gledam sad baš ovaj Pentium G2010 za 479kn i koji je 130kn skuplji od Celerona G1610 na 200Mhz manjem radnom taktu. Nije valjda samo u tome šta Pentium ima 3Mb a Celeron 2MB L3 cache-a..?