View Single Post
Staro 17.04.2013., 23:15   #2038
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor gsxr750k9 Pregled postova

a što se tiče ZET-a ovo je iz pravilnika:
Članak 36.
Slijepim osobama i osobama koje obučavaju pse vodiče slijepih osoba dopušteno je uvođenje u vozila ZET-a specijalno dresiranog psa vodiča.
Osobe koje obučavaju pse za vodiče slijepih osoba za prijevoz pasa trebaju imati posebnu dozvolu za besplatan prijevoz psa vodiča na školovanju.
Dozvolu u obliku posebne iskaznice izdaje ZET temeljem zahtjeva i ovjerenog popisa Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.
Subotom, nedjeljom, na dan uoči državnog blagdana i na dan državnog blagdana, dopušteno je od 0 do 6 sati i od 20 do 24 sata uvođenje u vozilo jednog psa uz iskaznicu kinološke organizacije, uz uvjet da pas ima brnjicu i da ga se vodi na kratkoj uzici.
Izvod iz Odluke o izmjenama i dopunama Odredaba za primjenu Cjenika za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, općina Stupnik, Klinča Sela, Bistra i Luka i na području 1. tarifne zone Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba, godina 2007, broj 12)
Znači vozač je postupio protuzakonito i treba ga prijaviti.
Ne kužim, nit je bio vikend, nit državni blagdan nit dan uoči blagdana. Zbog čega je vozač postupio protuzakonito?
Meni osobno životinja u vozilu javnog prijevoza ne smeta ni najmanje, al glupo je i napadat nekog ko se drži propisa. U današnje vrijeme ljudima je drago njihovo radno mjesto i ne žele ga izgubit zbog kršenja pravila a taj vozač nije izmislio taj pravilnik nego ga samo poštuje.

EDIT; preteko me Željac.
Ako je neko izbacio slijepu osobu s psom, naravno da krši pravilnik i da to treba prijaviti.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F