View Single Post
Staro 17.04.2013., 21:16   #2028
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
Oprosti, ali nije normalna stvar da se u javnom gradskom prijevozu prevoze životinje. koliko god one bile mirne, dobre, lijepe itd.
Zasto? Zar smo jos uvijek u 1950-ima? U cemu je kvaka, objasni mi, molim te.

Usput, nije niti normalna stvar da se krade, da se radnike izbacuje na cestu, da se vrsi gospodarsko bezakonje svih vrsta, da ljudi rade bez place, da mladi ljudi nakon zavrsenog faksa kupe flaše po kontejnerima... Nista od toga nije normalno. U nas imas nenormalnih stvari da ti pamet stane. Ali naravno, najveci problem je pas u tramvaju. Tipicno 'rvacko rezoniranje po šabloni "gutaj devu, cijedi komarca". Nas narod je valjda genetski predodređen da zatvara oci pred pravim problemima i da do smrti kljuca one najslabije među sobom.

Citiraj:
Uostalom, vozač smije i bilo koju osobu izbaciti iz busa (bilo kojeg drugog vozila u kojem je on jedini predstavnik svoje firme). Ako si pijan, prljav, ako ima osnovanu sumnju da ćeš raditi probleme.... smije te izbaciti iz vozila. ali, eto... i oni imaju malo obzira prema gamadi.
Nemaju oni obzira prema gamadi, nego znaju na koga se mogu postaviti, a koga se treba kloniti da ne poberu batine. Sto ne izbacuju delikvente, razularene navijace, pijandure i slicno? Naravno, tada znaju da ce dobiti po pizdi pa su manji od makovog zrna, a izdrkavaju se samo na zenama, starijim ljudima i slicnim jadnicima koji ne mogu uzvratiti udarac. Kao sto rekoh, uvijek treba drapati po najslabijemu.

Citiraj:
"javni prijevoz" je tvrtka/ firma koja je zakupila licencu za obavljanje prijevoza na određenim linijama i obavlja je svojim službenim vozilima. Licenca ("javni prijevoz") je vlasništvo tvrtke iza koje stoji ime i prezime vlasnika. Zet i svaka podružnica holdinga imaju svojeg direktora koji na neki način predstavljaju gazdu/ vlasnika. Bolje i lakše bi bilo obajsniti na primjeru nekog drugog prijevoznika od holdinga/ zeta, ali i nije toliko bitno.
I kakve to veze ima? Zar ti mislis da oni voze sa svojim novcem? Ne, nego voze sa nasim novcima. Sve smo to mi platili i preplatili kroz hrpu raznih poreza, davanja, nameta i, dakako, kroz nerealno skupe karte. Javni prijevoz nije nicija privatna prčija, to je vlasnistvo drzave. A drzava nije niti jadranka kosor, niti josipovic, niti milanovic - drzavu cini svaki pojedinac, svi mi koji imamo moc diktirati pravila pod uvjetom da smo složni. Ali nismo, nego kopamo oči jedni drugima zbog pizdarija dok se ovi na vrhu fino smiju nasem imbecilizmu. A za to koji direktor ili holding stoji iza necega mi se, uz dopustenje, zivo jebe. To su ionako rođokracijski uhljebi koji primaju placu zato da sjede u nekoj fotelji, češkaju jaja i usput pokradu drzavni novac ako se ukaze prilika.

Citiraj:
suma sumarum, nisi u pravu.
Iskreno, zivo mi se jebe za tvoje "tko-je-u-pravu" prodike, isto kao sto se tebi zivo jebe za to sa cime cu ja sutra platiti taksi. Posudit cemo pare, produbiti dugove, iskemijati nekaj. Samo da se pasonji pomogne. A ti odi soliti pamet nekom drugom.

P.S. isprike svima na osornom tonu, ali sam u stresnom i teskom stanju, pa nemam previse takta za razne pametnjakovice i moralizatore koji su ovdje dosli sipati svu pamet svijeta.
Valley7 je offline   Reply With Quote