View Single Post
Staro 16.04.2013., 23:39   #1065
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Par komentara na 1308.2 verziju firmwarea kod 820 sad kad sam napokon uhvatio malo više vremena i dojmova.

Nakon flashanja novog softvera i restorea s Live accounta, čovjek bi očekivao da će sve raditi savršeno, ali ne baš.

Prvo treba napraviti update svih Nokijinih aplikacija...ručno, jer automatski baca error. Tko bi rekao da nova verzija firmwarea nema nijednu "HERE" aplikaciju nego sve klasične stare Nokijine. Srećom su sve QR kodovi pa ide brzo, ali ono...nije ok.

Kontakti, poruke, slike...sve se vratilo kako je i bilo...ALI...nigdje kod početnog postavljanja ne pita za WiFi vezu nego koristi 3G!!! (za koji ni ne znam otkud je izvukao postavke). Srećom sam imao još dosta prometa pa nije bilo štete.

Kod baterije ne vidim razliku nikakvu, traje isto kao i prije (do 3 dana).
U samoj brzini rada ne vidim nikakve značajne promjene.

Ogromna promjena u radu svjetlosnog senzora. Brže reagira na promjene.
Čini mi se i kao da je ekran još bolje vidljiv na suncu nego što je bio prije, vjerojatno zbog ovog gore.

Kamera je dosta napredovala, danas sam malo u pauzi radnih akcija uzeo mobitel u ruke i napravio par slika i 1080p video.
Shutter puno brže reagira sad. Smanjili su lag, ali još uvijek se osjeti.
Video ne mogu usporediti s prijašnjim stanjem jer nisam ništa prije toga snimao.

Usput, Nokijina Panorama aplikacija je zasad najbolja aplikacija takve vrste koju sam imao prilike koristiti. Fotka je direkt iz aplikacije, bez ikakve naknadne obrade, sve automatski odrađeno u nekoliko sekundi i s jako malo grešaka.

Video

Ono što nisu napravili, a nije mi jasno zašto je to tako...prebacivanje stvari na mobitel preko USB kabela.
Zašto je pobogu to toliko sporo. Stavim par epizoda serije (oko 700 MB ukupno) i to se prebacuje 100 dugih godina. On the plus side...automatski kod prebacivanja nudi konverziju formata koje ne podržava (.mkv).

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.04.2013. u 23:50.
1v@n je offline