View Single Post
Staro 15.04.2013., 18:46   #189
gsxr750k9
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
ko je spominjo stednju proca ?
nikad nisam i necu stedit proc. a za koristenje speedstep-a (or eq.) postoji cjeli niz razloga koje mi se neda pisati.
BTW, AFAIK nije samo temp ta koja roka proc. prouci malo bolje.
temperatura kao krajnji produkt visokih voltaza, a moze bit jos gro sporednih razloga. ovaj sam naveo kao nr.1. i proucio sma ja to dobro i neda se ni meni pisat. i ovo je previse za moju ktivnost na forumima.
vrlo vjerojatno znas da je stres koji komponente prozivljavaju pri tim skokovima i padovima taj koji isto tako utjece na njihovu trajnost.
no to su vec sfere kojima se bave oni koji su za to placeni, a ja vec 10 godina nisam u toj struci.
20 godina natezanja s elektronikom bilo je dosta.
pa sad ti racunaj.

p.s. gore sam napisal koji je VID range ovog proca, direkt iz spreadsheeta intelovog.
valjda su oni obavili sva testiranja da vide jel to stvarno tako.
ja im vjerujem i moje je misljenje da sma debelo ispod limita ovog CPU, proije svega teoretski, a ocito i prakticno.
s obzirom da je sve relativno na kraju ni to nije garancija da ce proc raditi, a mozda i rikne ko zna iz kojeg razloga.
u svakom slucaju misljenja sma da je kod visokog OC-a i stabilnosti sistema sve te funkcije dobro iskljuciti.
vise je onih za OFF nego onih za ON.
svi razlozi koji su navedeni zasto ukljuciti speedstep i ostale nisu dovoljni da me razuvjere i dokazu suprotno.

zadnji CPU, E8400 6 godina 24/7, restart jednom tjedno i to ako, sto na 3.8 sto na 4.0, 1.3250V radi besprijekorno dan danas.
ni tu nisam vidio razloga da imam sve ovo ukljuceno.

p.s. volio bi znati razlog, ako je neki drugi od ovih gore vec navedenih da osoba ukljuci throtlanje..
stednja energije i samog CPU-a ili nesto trece, ja ne znam?
prije ce vrijeme pojest sam CPU nego ce on riknut ako se ne pretjeruje pod uvjetom da nije sma po sebi iz tvornice izasao u banani.

Zadnje izmijenjeno od: gsxr750k9. 15.04.2013. u 19:16.
gsxr750k9 je offline   Reply With Quote