View Single Post
Staro 15.04.2013., 03:03   #3080
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
-cut-
Ako radiš logo koji ima kompleksnu grafiku možda bi trebala back to the drawing board jer bi trebali biti jednostavni i upadljivi. Ili sam fulao poantu. Anyway,

Sva grafika koju vidiš kao slike, billboardi etc. je u rasterskom obliku. Logotipovi i slične stvari koje su u vektorskom obliku znači da ih se može resizeati do mile volje i neće izgubiti na kvaliteti. Kod pripreme za tisak (pričam osobno) znaš koju veličinu trebaš isporučiti pa je onda uvijek dobro ciljati na tu veličinu. Ja uvijek recimo takve stvari odradim u indesignu gdje mogu kombinirati rastersku sliku sa tekstom, logotipovima i slično. Onda tekst prebacim u "curves" i exportam u PDF.

Što se tiče prebacivanja iz rasterskog formata u vektorski to izbjegavam, ali kada sam baš morao posegnuti onda sam iskoristio illustrator koji ima mogućnost čak i high quality settinga (ili tak neš). Zaboravi da ćeš fotografije tako prebaciti (i nemoj ih tako prebacivati jer nije potrebno), ali za neke jednostavnije oblike, logotipove (od firme recimo nije postojao vektorski samo masivan rasterski pa sam tako to sredio) će poslužiti.
  Reply With Quote