View Single Post
Staro 13.04.2013., 16:08   #2003
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor elzel Pregled postova
@Valley7
Ako baš ništa neće pomoći, i ako se pesekica ne oporavi, idi dr. Lukmanu u VŽ. On mi je spasio mačka, dok su svi drugi nešto pretpostavljali i nagađali i krivo ga liječili. Lukman je iskusan, ima sve od opreme, a najbitnije znanje.
Napominjem da je skup, ali ja bih platio i troduplo toliko za svoju životinju.
Pogledaj na netu, ima web stranicu...
Joj, nemamo mi prijevoz, a niti novce da idemo negdje izvan Zagreba. Ustvari je i ovdje vječni problem sa prijevozom jer auto nemamo, pa tako stalno moramo okolo nekoga moljakati ili plaćati skupe taksije. Cijela ta mučna epizoda natjerala nas je u još veće dužničko ropstvo jer veterinarski troškovi samo rastu i rastu.

Danas smo otišli tamo gdje je dr. Pezo da potražimo i drugo mišljenje. Ako to ne pomogne, onda ništa neće. I čini se da pasonja, na žalost, ima prilično misterioznu bolest. Napravili su kompletnu krvnu sliku, urin, ultrazvuk i rendgen. Otkriveno je da su leukociti u međuvremenu dramatično skočili i da je temperatura također porasla. Dakle, nekakva zabrinjavajuća upala definitivno jest, ali točnog odgovora na pitanje "kako i zašto" jednostavno nema. Dobra je stvar što su isključili boleštinu koju prenose krpelji, virusne uzroke, te probleme sa jetrom, maternicom i ostalim, ali pronašli su neki vrlo blagi poremećaj na gušterači. Opisali su ga kao neznatnog (sad upravo čitam na internetu o psećem pankreatitisu i simptomi su vrlo slični našima). Naravno, tamo smo opet dobili infuziju u koju su stavili i neke vitamine.

Što se tiče terapije, za sada su prilagodili onaj dio sa antibioticima jer je očito da ono što su nam davali u Heinzelovoj uopće nije djelovalo. Da smo i dalje tamo nastavili ići onda bi ovi pasonju nastavili pumpati sa nedjelotvornom terapijom dok bi stanje bilo sve lošije, a nama bi pričali basne.
Valley7 je offline   Reply With Quote